ΑΘΗΝΑ
14:17
|
02.05.2024
Δικαστήριο στη Γερμανία καταδίκασε μια 37χρονη σε φυλάκιση εννέα ετών για τον ρόλο της στη γενοκτονία κατά του λαού των Γιαζίντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Γερμανίδα που εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών για εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της κράτησης μιας γυναίκας Γιαζίντι ως σκλάβας. Η κατηγορούμενη κρίθηκε επίσης ένοχη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Δικαστήριο στη δυτική πόλη Κόμπλεντς είπε ότι η 37χρονη κακοποιούσε τη νεαρή γυναίκα Γιαζίντι για τρία χρόνια, ενώ ζούσαν στη Συρία και το Ιράκ. Διαπίστωσε επίσης ότι είχε ενθαρρύνει τον σύζυγό της να βιάσει και να χτυπήσει τη γυναίκα.

«Όλα αυτά εξυπηρέτησαν τον δεδηλωμένο σκοπό του ΙΚ, να εξαφανίσει την πίστη των Γιαζίντι», δήλωσαν οι εισαγγελείς κατά την έναρξη της δίκης τον Ιανουάριο.

Το 2014, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πατρίδα του λαού των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ. Οι Κούρδοι Γιαζίντι κατέφυγαν στο όρος Σιντζάρ. Πολλοί σκοτώθηκαν και περίπου 7.000 γυναίκες και κορίτσια πιάστηκαν και υποδουλώθηκαν.

Ανάμεσά τους ήταν η νεαρή γυναίκα την οποία οι εισαγγελείς είπαν ότι η κατηγορούμενη, ονόματι Ναντίν K., και ο σύζυγός της χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα από το 2016, όταν μετακόμισαν στην πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ.

Είχαν ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ένα χρόνο νωρίτερα και αργότερα επέστρεψαν εκεί με τη γυναίκα, η οποία ήταν στα 20 της τότε.

Τον Μάρτιο του 2019, η Ναντίν K. και η οικογένειά της αιχμαλωτίστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία. Συνελήφθη πέρυσι μετά τον επαναπατρισμό της στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι εξανάγκασε τη γυναίκα των Γιαζίντι, αλλά είπε ότι έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα για αυτήν.

Το θύμα, η Ναβίν Αλ, που αφέθηκε ελεύθερη το 2019, κατέθεσε στη δίκη της Ναντίν K. τον Φεβρουάριο και ήταν παρούσα για την ετυμηγορία της Τετάρτης.

Η Ναβίν Αλ μίλησε για την κακοποίησή της από τη Γερμανίδα υπήκοο και μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δικηγόρος της είπε ότι η Ναβίν Αλ. ήλπιζε πως όλοι όσοι είχαν διαπράξει παρόμοια εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Πρόσφατα έγιναν πολλές δίκες στη Γερμανία με πρώην μέλη του ΙΚ που κατηγορούνται για δολοφονία ή κακοποίηση Γιαζίντι.

Τον Οκτώβριο του 2021, μια γυναίκα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία ενός κοριτσιού Γιαζίντι που είχε αγοράσει και ο σύζυγός της ως σκλάβα.

Ένα μήνα αργότερα, ένα γερμανικό δικαστήριο εξέδωσε την πρώτη παγκόσμια απόφαση που αναγνώρισε ως γενοκτονία τα εγκλήματα του ΙΚ κατά του λαού των Γιαζίντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα