ΑΘΗΝΑ
13:19
|
03.05.2024
Είναι η δεύτερη ομιλία που κάνει στο συγκεκριμένο χώρο ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την εκεί εμφάνισή του το 2016.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση στο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference» για την Ψυχική Υγεία έκανε λίγο μετά τις 17.30 στο Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Η παρέμβαση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ συνίσταται βασικά σε συνομιλία επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών. 

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Ομπάμα αναφέρθηκε στο έντονο ελληνικό στοιχείο στις ΗΠΑ και δη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σικάγο. Τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν την ιδιαιτερότητα να μπορούν μέσα στη χώρα να ζουν άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και εθνικότητες και να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Παραδέχθηκε πάντως πως στο παρελθόν υπήρχαν και σκοτεινές στιγμές αυτής της συνύπαρξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα και στο μεταναστευτικό, λέγοντας για τον ρόλο της Ελλάδας αλλά και το πως τα παιδιά των μεταναστών είναι και δικά τους παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρίσκονται μεταξύ εκατοντάδων άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που εμφανίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος, από το 2016, τελευταία χρονιά της θητείας του, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ομιλία για το «ιδεώδες της Δημοκρατίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα