ΑΘΗΝΑ
20:29
|
03.05.2024
Η συνεχής κλιμάκωση της κατοχικής βίας στη Δυτική Όχθη αρχίζει και προκαλεί τις (καθυστερημένες...) αντιδράσεις στον ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση της βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό «διακυβεύει την έκρηξη της βίας σε επίπεδο που μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου» τόνισε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αυστριακός νομικός, Φόλκερ Τουρκ αποδοκιμάζοντας την φονική επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων στην πόλη Τζενίν την περασμένη Δευτέρα με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιων και τον τραυματισμό πάνω από 90 άλλων και οκτώ Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο Φόλκερ Τουρκ προειδοποίησε πως η κατάσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη επιδεινώνεται άσχημα λόγω της χρήσης βαρέων όπλων ακόμη και πολεμικών ελικοπτέρων Απάτσι που έριξαν πυραύλους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές πολλαπλασιάζοντας δραματικά τον τραυματισμό αμάχων ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

«Η βία αυτής της βδομάδας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πυροδοτήθηκε από τραχιά πολιτική ρητορική και μία κλιμάκωση στη χρήση προηγμένων στρατιωτικών συστημάτων από το Ισραήλ» επισήμανε ο Τουρκ στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αιματηρή ισραηλινή επιδρομή ήταν «μείζονα όξυνση της χρήσης όπλων που συνδέεται με τη διεξαγωγή ένοπλων εχθροπραξιών» παρά με περίπτωση επιβολής νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα