ΑΘΗΝΑ
21:13
|
01.05.2024
Το ένα τρίτο των θανάτων αφορούσε άτομα ηλικίας κάτω των 75 ετών, σημειώνει η γαλλική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε σήμερα η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας, 30.000 με 35.000 άνθρωποι πέθαναν από το 2014 λόγω των επιπτώσεων του καλοκαιρινού καύσωνα.

Η Sante Publique France (SPF) διαπίστωσε ότι παρόλο που οι περισσότεροι θάνατοι αφορούσαν ηλικιωμένους, «ένα σημαντικό ποσοστό – το ένα τρίτο – αφορούσε άτομα ηλικίας κάτω των 75 ετών».

Το 2019 και το 2022, η Γαλλία κατέγραψε σκληρότατους καύσωνες, καθώς εκτιμάται πως η κλιματική αλλαγή κάνει το φαινόμενο συχνότερο. Πέρυσι, η SPF μέτρησε 3.000 υπερβάλλοντες θανάτους μόνο κατά τη διάρκεια τριών κυμάτων καύσωνα.

«Η έκθεση του γενικού πληθυσμού τις ζεστές μέρες εκτός καύσωνα… θεωρείται συχνά ότι δεν παρουσιάζει κινδύνους για την υγεία, ενώ στην πραγματικότητα συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο θανάτου», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Προσμετρώντας και τέτοιους θανάτους, ο αριθμός των θανάτων από την καλοκαιρινή ζέστη ήταν μεταξύ 29.612 και 34.975 την περίοδο μεταξύ 2014 και 2022, δηλαδή τρεις φορές υψηλότερος από τον αριθμό των υπερβαλλόντων θανάτων που αφορούν μόνο τις περιόδους καύσωνα.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Ευρώπη γνώρισε το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της. Τον Ιούλιο, οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα κύμα καύσωνα στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα