ΑΘΗΝΑ
04:54
|
02.05.2024
Στην ερώτηση, εάν σκέφτεται να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δήλωσε «Προφανώς, αυτά είναι θέματα ηθικής, τα οποία κανείς τα ζυγίζει και τα συζητά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μετά τη νέα αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Μάντζος δεν εκπροσώπησε fund κατά δανειολήπτη μόνο μία φορά, αλλά τουλάχιστον άλλη μία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως σκέφτηκε την αποχώρηση του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από τη Μαρία Αναστασοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1 για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει μετά τα δημοσιεύματα και τον σάλο που ακολούθησε, ο κ. Μάντζος απάντησε: «Προφανώς, αυτά είναι θέματα ηθικής, τα οποία κανείς τα ζυγίζει και τα συζητά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν διέψευσε το χθεσινό και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και υπογράμμισε: «Δεν είναι ανήθικο να κάνει κανείς τη δουλειά του. Ανήθικο είναι να εμπλέκεσαι σε σκάνδαλα, να είσαι ο ίδιος fund».

«Μια κοπιώδης και πολύχρονη προεκλογική περίοδος έπρεπε να καταλήξει στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος μπήκε στην πολιτική αφήνοντας πίσω του ένα επάγγελμα, όπως νομίζω και οι περισσότεροι από μας. Εγώ από τότε που σπουδάζω, δουλεύω ως δικηγόρος. Δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, σπούδασα σε δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα και από φοιτητής δουλεύω. Και μετά ασκούμενος και μετά δικηγόρος. Κι αυτή τη δουλειά την τιμώ. Η δικηγορία είναι λειτούργημα και είναι μια δουλειά που θα συνεχίσω να κάνω και μετά την πολιτική μου δραστηριότητα. Αλλά όσο διαρκεί αυτή η πολιτική δραστηριότητα, ως εκπρόσωπος Τύπου κι αν βγω και βουλευτής…», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για κατάσχεση, δεν μιλάμε για πλειστηριασμό, δεν μιλάμε για έξωση, δεν μιλάμε για ξεσπίτωμα. Μιλάμε για έναν τίτλο, για μια νομική πράξη. Είναι πολλές νομικές πράξεις. Είναι πολλές οι νομικές πράξεις που έχει κάνει το γραφείο μου. Θα προμηθεύσω στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και μια σειρά αποφάσεων που συνεργάτες του γραφείου μου έχουν εκδώσει επιτυχώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις που σώσαμε πρώτη κατοικία. Το κακό δικηγορικό μου γραφείο.

Είναι ηθικό να κάνεις τη δουλειά σου. Η δικηγορική εταιρεία στην οποία απασχολούμουν και που τους τελευταίους μήνες δεν είναι ενεργός νομικά, ασχολείται με πολλές συνεργασίες. Και παλαιές συνεργασίες με τράπεζες και παλαιές συνεργασίες με ιδιώτες. Και με εταιρείες. Εγώ είμαι εξειδικευμένος με το εμπορικό Δίκαιο, είμαι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν είναι ανήθικο να κάνει κανείς τη δουλειά του. Ανήθικο είναι να εμπλέκεσαι σε σκάνδαλα, να είσαι ο ίδιος fund. Το έντυπο με παρομοίασε με τον κ. Πάτση. Η εφημερίδα με εξίσωσε με τον κ. Πάτση και δεν είναι μόνο το έντυπο. Πάνω στο δημοσίευμα ένα ολόκληρο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επένδυσε σε αυτό.

Δεν είμαι εισπρακτική εταιρεία, δεν είμαι fund, δεν αγόρασα εγώ δάνεια 60 και πλέον εκατ. ευρώ αντί 4 εκατ. ευρώ για να κάνω business στα κόκκινα δάνεια. Δεν βγάζουμε εμείς σπίτια πολιτών στον πλειστηριασμό. Εμείς τα σώζουμε. Δεν επιτρέπεται να βγαίνει η δικηγορία ως ανήθικο λειτούργημα».

Σημερινό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»

Η εφημερίδας «Δημοκρατία» αποκάλυψε σήμερα πως ο Δημήτρης Μάντζος ανέλαβε και δεύτερη υπόθεση, υπέρ fund, του ίδιου με την προηγούμενη υπόθεση (Intrum), και κατά δανειολήπτη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα, πρόκειται για στεγαστικό δάνειο ύψους 130.000 ευρώ, του 2005, από την ίδια τράπεζα, ενώ η διαταγή πληρωμής, στην οποία αναφέρεται το όνομα του κ. Μάντζου ως εκπροσώπου του fund, επιδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Έτσι, αποδεικνύεται πως η υπόθεση που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα, κατά την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε επιστρατευτεί από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρώσταγε σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό, δεν ήταν η μοναδική. Έτσι, διαψεύδεται ο ισχυρισμός του Νίκου Ανδρουλάκη ότι πρόκειται για μία περίπτωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τον συνεργάτη του απέφυγε να δώσει καθαρές εξηγήσεις και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η ιστορία στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς».

Ο Δημήτρης Μάντζος, από την πλευρά του, δεν διέψευσε την υπόθεση, πέφτοντας όμως σε μια ξεκάθαρη αντίφαση. Από τη μία είπε πως εξακολουθεί να εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο, αλλά πρόσθεσε ότι έχει σταματήσει τη δικηγορία το 2019. Κι αυτό ενώ η δικαστική απόφαση ελήφθη τον Νοέμβριο του 2021.

Τέλος, η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «έχει ακόμα εργασιακή σχέση με μεγάλη τράπεζα, άλλη από αυτή που εκπροσωπούσε το 2021».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα