ΑΘΗΝΑ
03:37
|
28.04.2024
Η αμερικανική Venture Global LNG ανακοίνωσε ότι με αυτό το συμβόλαιο γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG της «ατμομηχανής» της Ευρώπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία υπέγραψε ένα ακόμα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό και να αντισταθμίσει την εγκατάλειψη των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία.

Η 20ετής συμφωνία υπογράφηκε την Πέμπτη μεταξύ της γερμανικής Securing Energy for Europe (SEFE) και της αμερικανικής εταιρείας Venture Global LNG. Η SEFE ήταν στο παρελθόν θυγατρική της ρωσικής Gazprom.

Στη βάση της νέας συμφωνίας, το Βερολίνο θα αγοράζει 2,25 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως. Η Venture Global γίνεται έτσι ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG της Γερμανίας, αφού θα της πουλά σε ετήσια βάση συνολικά 4,25 εκατομμύρια τόνους LNG, όπως επισήμανε και η ίδια η εταιρεία.

«Η Venture Global είναι ενθουσιασμένη που ξεκινά μια στρατηγική συνεργασία με τη SEFE, καθιστώντας την εταιρεία μας τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο προμηθευτή LNG στη Γερμανία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μάικ Σέιμπελ.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Venture Global LNG, η SEFE κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να εξασφαλίσουμε ενέργεια για Γερμανούς και Ευρωπαίους πελάτες και να καλύψουμε την ενεργειακή ζήτηση της περιοχής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEFE, Έγκμπερτ Λέγκε.

Η Γερμανία παραλαμβάνει LNG μέσω πλωτών τερματικών σταθμών στο Βιλχελμσχάφεν, το Λούμπιν και το Μπρούνσμπετελ. Πριν από την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, από την οποία παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου μέσω του κατεστραμμένου από σαμποτάζ πλέον αγωγού Nordstream, η Γερμανία δεν είχε υποδομές παραλαβής LNG.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα