ΑΘΗΝΑ
13:29
|
03.05.2024
Μέσα στο 2025 τα πρώτα Bayraktar, σε ουκρανικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική Baykar σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των στρατιωτικών drones Bayraktar TB2 και Bayraktar Akinci στην Ουκρανία μέσα στο 2025, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.

«Η κατασκευή στην Avia Ventures LLC, μια τοπική μονάδα της Baykar στην Ουκρανία, εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, με το άνοιγμα της επιχείρησης να έχει προγραμματιστεί για το 2025», ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα Yeni Akit και σημείωσε οι προπαρασκευαστικές εργασίες στο εργοστάσιο, που αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί τον επόμενο μήνα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η είδηση για την δημιουργία του τουρκικού εργοστασίου στην Ουκρανία έγινε γνωστή τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς με ορίζοντα λειτουργίας τα τέλη του 2023, χρονοδιάγραμμα που αναγκαστικά αναπροσαρμόστηκε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 18 Ιουλίου, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξη του στο CNN είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει την Ουκρανία στον αγώνα που διεξάγει «για την κυριαρχία και ανεξαρτησία της» και ποτέ δεν θα επιτρέψει να πωληθούν μη επανδρωμένα της αεροσκάφη στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα