ΑΘΗΝΑ
23:20
|
04.05.2024
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του ιδρυτή της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, και του Κρεμλίνου, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει λόγο για «θανάσιμη απειλή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική υπόθεση με την κατηγορία της οργάνωσης ένοπλης ανταρσίας κινήθηκε εναντίον του ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, μετά τη δημοσίευση στο κανάλι του στο Telegram των ισχυρισμών του ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπληξε μονάδες της PMC με αεροπορικές επιδρομές και των εκκλήσεών του προς τους υποστηρικτές του να εξεγερθούν κατά της εθνικής κυβέρνησης συμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS.

«Όσα διαδίδονται εκ μέρους του Γιεβγένι Πριγκόζιν είναι απολύτως αβάσιμα. Σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για έκκληση σε ένοπλη ανταρσία. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες ενέργειες», ανέφερε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της κατά το δημοσίευμα, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ενήμερος για την κατάσταση και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πλήγμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε «στρατόπεδα του PMC Wagner στα μετόπισθεν». 

Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάνοντας λόγο για «προδοσία και πισώπλατη μαχαιριά», ενώ διαμήνυσε πως οι προδότες θα τιμωρηθούν, χαρακτηρίζοντας την Wagner ως «θανάσιμη απειλή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα