ΑΘΗΝΑ
00:15
|
04.05.2024
Οι ΗΠΑ συγκάλεσαν συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσουν θέματα πυρηνικών όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκάλεσαν αυτόν τον μήνα μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων σε επίπεδο εργασίας από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσουν θέματα πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μείωσης του κινδύνου, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν μέρος ενός «συνεχούς διαλόγου ρουτίνας».

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον φιλοξένησε τη συνάντηση στις 13-14 Ιουνίου στο Κάιρο μεταξύ των πέντε κρατών πυρηνικών όπλων, περιγράφοντάς την ως «μια συνεχή ανταλλαγή στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).

Οι εμπειρογνώμονες προέρχονται από τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών, ανέφερε το υπουργείο. «Συζήτησαν τη μείωση του στρατηγικού κινδύνου, καθώς και τα πυρηνικά δόγματα και την πολιτική», πρόσθεσε.

Η NPT, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1970, στοχεύει να σταματήσει τη διάδοση της ικανότητας κατασκευής πυρηνικών όπλων και να εγγυηθεί το δικαίωμα των μελών να αναπτύσσουν πυρηνική ενέργεια για ειρηνευτικά μέσα.

Η συνθήκη επέτρεψε στα πέντε κράτη πυρηνικών όπλων – που είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – να διατηρήσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι εκπρόσωποι εμπειρογνωμόνων είχαν επίσης συναντηθεί στο Ντουμπάι τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο του διαλόγου στο πλαίσιο της NPT, του οποίου προεδρεύουν επί του παρόντος οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Διαπιστώσαμε ότι και οι δύο πολυμερείς συνομιλίες ήταν επαγγελματικές και χρήσιμες», είπε ο εκπρόσωπος σε μια απάντηση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν αφορούσε το ερώτημα εάν έλαβαν χώρα διμερείς συνομιλίες.

MOSCOW, RUSSIA – FEBRUARY 25, 2022: The Spokeswoman of Russia’s Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, gives a press briefing on foreign policy issues. Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Îôèöèàëüíûé ïðåäñòàâèòåëü ÌÈÄ Ðîññèè Ìàðèÿ Çàõàðîâà âî âðåìÿ áðèôèíãà ïî òåêóùèì âîïðîñàì âíåøíåé ïîëèòèêè. Ïðåññ-ñëóæáà ÌÈÄ ÐÔ/ÒÀÑÑ

Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να διαφημίσουν τη «ρωσική πυρηνική απειλή» – Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν ιστορίες τρόμου σχετικά με την υποτιθέμενη «ρωσική πυρηνική απειλή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση το Σάββατο, αναφέρει το TASS.

«Η Ουάσιγκτον προτιμά να αγνοεί το προφανές. Αυτή είναι μια συνηθισμένη κατάσταση όπου οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν ιστορίες τρόμου σχετικά με τη “ρωσική πυρηνική απειλή”. κινδύνους, εμπλέκοντας τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ σε αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα. Οι συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης πολιτικής θα είναι εξαιρετικά θλιβερές, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον», είπε η διπλωμάτης, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς για πυρηνικούς κινδύνους που προέρχονται από τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα