ΑΘΗΝΑ
05:50
|
04.05.2024
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Ο Ερντογάν προτρέπει τον Πούτιν να ενεργήσει με κοινή λογική

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του να ενεργήσει με κοινή λογική, ανέφερε η τουρκική προεδρία, αφού οι Ρώσοι μισθοφόροι μαχητές ξεκίνησαν ένοπλη ανταρσία τη νύχτα, μεταδίδει το Reuters.

Ο Πούτιν, ο οποίος περιέγραψε τις ενέργειες του Ομίλου Βάγκνερ ως «προδοσία» σε επείγουσα τηλεοπτική ομιλία, είπε ότι όποιος άρπαξε τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού θα τιμωρηθεί.

Ο Ερντογάν ήταν από τους πρώτους ηγέτες που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν μετά την ομιλία του το Σάββατο.

Η τουρκική προεδρία είπε ότι οι δυο τους συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία και ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει το μέρος της για να βοηθήσει στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης.

«Τονίστηκε κατά τη διάρκεια της κλήσης ότι κανείς δεν πρέπει να αναλάβει να αναλάβει δράση ενόψει της κατάστασης στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι ο Ερντογάν υποστήριξε τον χειρισμό της ανταρσίας από τη ρωσική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Πούτιν.

Ο Ερντογάν επιδίωξε να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να συμμετάσχει με τους δυτικούς συμμάχους της στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά έχει επίσης προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία και ζήτησε να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα