ΑΘΗΝΑ
02:16
|
28.04.2024
Μικρό, φαίνεται να είναι, το ποσοστό των ατόμων, που ψήφισαν έως τις 13.30 σε 18.794 εκλογικά τμήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας στις σημερινές εκλογές παρείχε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ανέφερε ότι, με βάση τα στοιχεία που είχαν εισαχθεί στο σύστημα μέχρι τις 16:30 από 18.794 εκλογικά τμήματα, δηλαδή ποσοστό 87% των συνολικών εκλογικών τμημάτων, «η συμμετοχή ανερχόταν στο 40,77%».

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, στο ίδιο χρονικό σημείο, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έως τις 16:30 είχε ανέλθει σε 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Ο κ. Σταυριανουδάκης χαρακτήρισε πολύ μικρή τη διαφορά σε σχέση με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμώντας ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει περισσότερο η ψαλίδα έως το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει στις 20:30.

Πάντως, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ακόμα νωρίτερα μια ενδεικτική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς σήμερα η διαδικασία είναι πιο γρήγορη από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σταυροί σε υποψήφιους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι το exit poll για τις σημερινές εκλογές θα ανακοινωθεί στις 19:00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα