ΑΘΗΝΑ
06:15
|
13.05.2024
Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρενάκι στο λούνα παρκ Grona Lund στη Στοκχόλμη την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρενάκι στο λούνα παρκ Grona Lund στη σουηδική πρωτεύουσα την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT, επικαλούμενο εκπρόσωπο του πάρκου.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, είπε ότι το τρενάκι της Jetline του πάρκου εκτροχιάστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο εθεάθησαν να φτάνουν στο πάρκο και η αστυνομία είπε ότι διεξάγει έρευνα.

«Αδειάζουμε το πάρκο και έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Grona Lund ανέφερε σε δήλωση ότι το πάρκο ηλικίας 140 ετών θα κλείσει μέχρι νεωτέρας. Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με έναν εκπρόσωπο για σχόλιο.

Η Τζένι Λάγκερστεντ, μια δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το πάρκο με την οικογένειά της, είπε στο SVT ότι ήταν κοντά και άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και παρατήρησε ότι η δομή της πίστας έτρεμε τη στιγμή του ατυχήματος.

«Ο σύζυγός μου είδε ένα αυτοκίνητο τρενάκι με ανθρώπους να πέφτει στο έδαφος», είπε ο Λάγκερστεντ.

«Τα παιδιά μου φοβήθηκαν», πρόσθεσε.

Το τρενάκι της Jetline με χάλυβα φτάνει σε ταχύτητα έως και 90 χιλιόμετρα την ώρα και ύψος 30 μέτρων, μεταφέροντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρει το λούνα παρκ στον ιστότοπό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα