ΑΘΗΝΑ
10:07
|
02.05.2024
Η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία στις προσπάθειές της για εθνική σταθερότητα και ευημερία της χώρας, δήλωσε την Κυριακή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία στις προσπάθειές της για εθνική σταθερότητα και ευημερία της χώρας, δήλωσε την Κυριακή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την PMC Wagner, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας. Ως φιλικός γείτονας της Ρωσίας και ολοκληρωμένος στρατηγικός εταίρος συντονισμού για τη νέα εποχή, η Κίνα υποστηρίζει τη Ρωσία στη διατήρηση της εθνικής σταθερότητας και στην επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας», ανέφερε.

Το βράδυ της 23ης Ιουνίου, δημοσιεύτηκαν αρκετές ηχογραφήσεις στο κανάλι Telegram του ιδρυτή της PMC Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι μονάδες του δέχθηκαν επίθεση και κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) άνοιξε ποινική υπόθεση για εκκλήσεις για ένοπλη εξέγερση. Το Υπουργείο Άμυνας απέρριψε τους ισχυρισμούς για υποτιθέμενες επιθέσεις στα «πίσω στρατόπεδα της PMC Wagner» ως ψευδείς.

Στην ομιλία του προς το έθνος το Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε τις ενέργειες της PMC Wagner ως ένοπλη ανταρσία και προδοσία.

Αργότερα το Σάββατο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συντονισμό με τον Πούτιν, πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Πριγκόζιν, οι οποίες κατέληξαν σε ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης. Αργότερα, ο Πριγκόζιν είπε ότι η PMC Wagner σταμάτησε την προέλασή της προς τη Μόσχα για να επιστρέψει στα στρατόπεδά της. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ποινική υπόθεση εναντίον του αρχηγού Βάγκνερ θα αποσυρθεί, ενώ ο ίδιος ο Πριγκόζιν θα μεταβεί στη Λευκορωσία. Εξάλλου, οι ρωσικές αρχές δεσμεύτηκαν να μην διώξουν τα στρατεύματα της PMC Wagner που συμμετείχαν στην ανταρσία λόγω των «μαχητικών τους αρετών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα