ΑΘΗΝΑ
14:29
|
02.05.2024
Το Ιράν χαρακτήρισε το Σάββατο τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία «εσωτερικό ζήτημα» εν μέσω έντασης μεταξύ του Κρεμλίνου και της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν χαρακτήρισε το Σάββατο τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία «εσωτερικό ζήτημα» εν μέσω έντασης μεταξύ του Κρεμλίνου και της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, αναφέρει το Anadolu.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι είπε ότι το Ιράν «υποστηρίζει το κράτος δικαίου» στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τον αρχηγό Βάγκνερ Γεβγένι Πριγκόζιν για προδοσία, αφού οι παραστρατιωτικοί μαχητές του πέρασαν τα σύνορα από την Ουκρανία στη Ρωσία, μπαίνοντας στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν στους μαχητές του, έναν ισχυρισμό που η Μόσχα αρνείται, αναφέρει το Middle East Monitor.

Ο Πριγκόζιν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι δεν προμήθευσαν επαρκή όπλα στην παραστρατιωτική του ομάδα.

Η Βάγκνερ πολεμούσε δίπλα στον τακτικό ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Το Ιράν είναι βασικός σύμμαχος της Ρωσίας και έχει κατηγορηθεί από τις δυτικές χώρες ότι προμήθευε drones στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο οποίος διανύει τώρα τον 16ο μήνα.

Τον περασμένο μήνα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι το Ιράν έχει διατηρήσει τη θέση του ως ο κύριος στρατιωτικός προμηθευτής της Ρωσίας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Το Ιράν, ωστόσο, έχει επανειλημμένα διαψεύσει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι είναι αντίθετο στον πόλεμο στην Ουκρανία και υπέρ του τερματισμού των μακροχρόνιων εχθροπραξιών μέσω διαλόγου από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ιρανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών «βασίζονται στις αρχές της γειτονίας και των αμοιβαίων συμφερόντων», ενώ αρνούνται την προμήθεια στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα