ΑΘΗΝΑ
09:42
|
27.06.2026
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπάιντεν και Ζελένσκι σχετικά με την πυρηνική απειλή της Ρωσίας ως «ταραχώδες ρεύμα συνείδησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την πυρηνική απειλή που φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία ως «ταραχώδες ρεύμα συνείδησης» που δεν αξίζει να σχολιαστούν, μεταδίδει το TASS.

«Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, όπως και για άλλους παρατηρητές γενικά που αναρωτιούνται πώς να τα ερμηνεύσουν όλα. Δεν θα έβαζα πολύ βάρος σε λεκτικές αποδράσεις που δεν έχουν βάση γεγονός αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Moscow.Kremlin.Putin», σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ζελένσκι «ακόμα πιο ταραγμένο ρεύμα συνείδησης». «Δεν έχω ιατρικό υπόβαθρο. [Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει πτυχίο ιατρικής. Δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που επανειλημμένα, καθημερινά αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καλιφόρνια ότι πιστεύει ότι η απειλή του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα είναι πραγματική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Ρωσία: Ο Λαβρόφ αντικρούει τον Ρούμπιο, ζητάει σαφήνεια για τον μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα