ΑΘΗΝΑ
03:20
|
02.05.2024
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπάιντεν και Ζελένσκι σχετικά με την πυρηνική απειλή της Ρωσίας ως «ταραχώδες ρεύμα συνείδησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την πυρηνική απειλή που φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία ως «ταραχώδες ρεύμα συνείδησης» που δεν αξίζει να σχολιαστούν, μεταδίδει το TASS.

«Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, όπως και για άλλους παρατηρητές γενικά που αναρωτιούνται πώς να τα ερμηνεύσουν όλα. Δεν θα έβαζα πολύ βάρος σε λεκτικές αποδράσεις που δεν έχουν βάση γεγονός αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Moscow.Kremlin.Putin», σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ζελένσκι «ακόμα πιο ταραγμένο ρεύμα συνείδησης». «Δεν έχω ιατρικό υπόβαθρο. [Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει πτυχίο ιατρικής. Δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που επανειλημμένα, καθημερινά αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καλιφόρνια ότι πιστεύει ότι η απειλή του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα είναι πραγματική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα