ΑΘΗΝΑ
20:52
|
28.04.2024
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες σε πόλεις της βόρειας Ονδούρας άφησε πίσω του 20 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή σε δύο βόρειες πόλεις, αφού περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα σε ξεχωριστές επιθέσεις εν μέσω κλιμάκωσης της βίας στη χώρα.

Βαριά ένοπλοι άνοιξαν πυρ το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα μπιλιάρδου σε μια γειτονιά στη βόρεια βιομηχανική πόλη Χολόμα, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού Τύπου Εντγκάρντο Μπαραχόνα.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον άλλες 11 δολοφονίες έγιναν το Σάββατο σε ξεχωριστά επεισόδια στη βόρεια ζώνη της Κοιλάδας Σούλα, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής πόλης Σαν Πέντρο Σουλάι.

Η Πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για 15 ημέρες στην Χολόμα μεταξύ 9 μ.μ. και 4 π.μ., η οποία θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, και μια άλλη στο Σαν Πέντρο Σουλάι, από τις 4 Ιουλίου.

«Ξεκίνησαν πολλαπλές επιχειρήσεις, επιδρομές, συλλήψεις και σημεία ελέγχου», είπε η Κάστρο μέσω Twitter.

Υπάρχει μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιοχές της Ονδούρας από τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης βίαιων συμμοριών και πολέμων χλοοτάπητα.

Ο υπουργός Ασφαλείας Γκουστάβο Σάντσεθ ανακοίνωσε αργότερα την Κυριακή ότι η κυβέρνηση θα στείλει πρόταση στο Κογκρέσο για να «ταξινομήσει μέλη εγκληματικών οργανώσεων ή συμμοριών ως τρομοκράτες» τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε ότι 1.000 επιπλέον αστυνομικοί και στρατιωτικοί στέλνονται στην Κοιλάδα Σούλα, όπου βρίσκονται η Χολόμα και το Σαν Πέντρο Σουλάι.

Η κυβέρνηση προσφέρει επίσης χρηματική ανταμοιβή 800.000 λεμπίρας για να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων για τις δολοφονίες στην Χολόμα, είπε ο πρόεδρος.

Οι επιθέσεις το Σαββατοκύριακο ακολούθησαν ένα θανατηφόρο περιστατικό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια γυναικεία φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα που σκότωσε 46 ανθρώπους εν μέσω αναφοράς για διάρρηξη από μέλη συμμοριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα