ΑΘΗΝΑ
07:45
|
28.04.2024
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 800 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του τελευταίου 24ωρου, ισχυρίστηκε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις σε όλη τη γραμμή του μετώπου τις τελευταίες 24 ώρες, υφιστάμενος σοβαρές απώλειες, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, μία μέρα μετά την εκτύλιξη του κρισιακού σκηνικού μεταξύ της Μόσχας και του επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 800 στρατιώτες κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, καθώς και πολλά κομμάτια στρατιωτικού υλικού, πρόσθεσε.

Η πόλη Αρτεμόβσκ του Ντονμπάς (Μπαχμούτ για τους Ουκρανούς) και τα περίχωρά της έχουν δει τις πιο έντονες μάχες, με δέκα επιθέσεις να αποκρούονται στην περιοχή, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν μέχρι και 430 στρατιώτες εκεί, καθώς και 11 οχήματα μάχης πεζικού, πολλά αυτοκίνητα και ένα κομμάτι πυροβολικού, προστίθεται.

Ο ρωσικός στρατός είπε επίσης ότι κατέστρεψε ένα σημαντικό απόθεμα πυρομαχικών κοντά στην αμφισβητούμενη πόλη Αβντεγιέφκα του Ντονιέτσκ (Αβντιίκα για τους Ουκρανούς), όπου αποκρούστηκαν άλλες τέσσερις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, άλλες τέσσερις μεγάλες επιθέσεις αποκρούστηκαν στα βόρεια του Ντονμπάς, με έντονες μάχες να παρατηρούνται γύρω από πολλούς οικισμούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR). Η Μόσχα προσθέτει ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε εκεί έως και 130 στατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα, ένα αυτοκινούμενο και δύο ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα, καθώς και άλλο υλικό.

Στα νότια, μάχες μέτριας έντασης συνεχίστηκαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής, με άλλες τρεις επιθέσεις να απωθούνται, δήλωσε ο ρωσικός στρατός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπληξε πολλούς στόχους κοντά στην πόλη Όρεκοφ, τον κύριο κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης του ουκρανικού στρατού στην περιοχή της Ζαπορίζια. Αναφέρεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 170 στρατιώτες εκεί, όπως και ένα τανκ και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι εκτιμώμενες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απώλειες υλικού του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε επίσης να πραγματοποιεί πλήγματα μεγάλης εμβέλειας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα