ΑΘΗΝΑ
07:08
|
11.05.2024
Το τρενάκι του πάρκου Γκρόνα Λουντ εκτροχιάστηκε ενόσω ήταν σε λειτουργεία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που έκαναν βόλτα με αυτό να πέσουν στο έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, σε δυστύχημα με τρενάκι στο λούνα παρκ Γκρόνα Λουντ της Στοκχόλμης την Κυριακή, δήλωσαν εκπρόσωποι του πάρκου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το τρενάκι του Jetline του πάρκου εκτροχιάστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέφτουν στο έδαφος.

«Σήμερα είναι ημέρα πένθους στη Γκρόνα Λουντ, είχαμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο τρενάκι του λούνα παρκ Jetline, όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του και εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Γιαν Έρικσον, διευθύνων σύμβουλος του πάρκου, σε συνέντευξη Τύπου.

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο εθεάθησαν να καταφτάνουν λίγο μετά το ατύχημα, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα έρευνα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ότι τρεις από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα.

«Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί στη Γκρόνα Λουντ, και όμως συνέβη», είπε ο Έρικσον, προσθέτοντας ότι το πάρκο 140 ετών θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον μια εβδομάδα για να βοηθήσει την αστυνομική έρευνα.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου είπε ότι 14 άνθρωποι βρίσκονταν στο τρενάκι όταν το μπροστινό μέρος εκτροχιάστηκε μερικώς. Στη συνέχεια σταμάτησε στη μέση της πίστας με ένα βαγόνι να γέρνει προς τα έξω.

Μια δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το πάρκο με την οικογένειά της, είπε στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι ήταν κοντά και άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και παρατήρησε ότι η δομή της πίστας έτρεμε τη στιγμή του ατυχήματος.

«Ο σύζυγός μου είδε ένα τρενάκι με ανθρώπους να πέφτει στο έδαφος», είπε η δημοσιογράφος.

«Τα παιδιά μου φοβήθηκαν», πρόσθεσε.

Το Γκρόνα Λουντ είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην προκυμαία σε ένα από τα πολλά νησιά της Στοκχόλμης, που περιβάλλεται από πολλά μουσεία.

Το τρενάκι Jetline από χάλυβα φτάνει σε ταχύτητα έως και 90 km/h (56 mph) και έχει ύψος 30 μέτρων, μεταφέροντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρει το λούνα παρκ στον ιστότοπό του.

Η υπουργός Πολιτισμού της Σουηδίας Παρίσα Λίλιεστραντ δήλωσε ότι τα νέα για το ατύχημα ήταν θλιβερά.

«Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που επλήγησαν καθώς και με τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους», δήλωσε η Λίλιεστραντ στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα