ΑΘΗΝΑ
17:46
|
03.05.2024
Την ίδια στιγμή Ολλανδία και Δανία, συμφώνησαν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι εφόσον δεν διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, δεν συμμετέχουν σε υφιστάμενο συνασπισμό για το θέμα αυτό.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στην πόλη Όριχ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ο Πιστόριους επισήμανε τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ολλανδίας και της Δανίας για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «δεν συμμετέχουμε στον συνασπισμό επειδή δεν διαθέτουμε μαχητικά αεροσκάφη F-16».

Ορισμένες χώρες, με επικεφαλής την Ολλανδία και τη Δανία, συμφώνησαν τον Μάιο να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 που χρησιμοποιούνται ευρέως στο ΝΑΤΟ.

Η γερμανική πολεμική αεροπορία έχει στο δυναμικό της μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter και Tornado.

Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Άντρι Μέλνικ, σε δήλωσή του στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης Redaktionsnetzwerk Deutschland, επανέλαβε το αίτημα για την παράδοση γερμανικών αεροσκαφών Eurofighter στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «οι Ουκρανοί καλούν τους εταίρους μας στη Δύση, ιδίως τη Γερμανία, να αυξήσουν σημαντικά την απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια σε μια εποχή που η Ρωσία βυθίζεται στο χάος και επιδεικνύει την αδυναμία της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα