ΑΘΗΝΑ
09:04
|
21.05.2024
Ο Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι ούτε μια «ιερή αξία» της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ δεν θα φύγει από το έδαφος της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, ότι οι ουκρανικές αρχές, σε συμφωνία με την UNESCO, σχεδιάζουν τη μεταφορά των ιερών κειμηλίων και λειψάνων που φυλάσσονται στην Μονή Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σχολίασε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, ο Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τσατσένκο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, μια τέτοια δήλωση από την πλευρά της Μόσχας, θα μπορούσε να έχει γίνει λόγω του γεγονότος ότι «η Λαύρα γίνεται όλο και πιο ουκρανική», όπως σημείωσε.

Чим більше Лавра стає українською, тим більше підгорає на болотах. Єдина задача, яка стоїть перед нами зараз щодо Лаври…

Posted by Олександр Ткаченко on Monday, June 26, 2023

Τόνισε δε, ότι το μόνο καθήκον που αντιμετωπίζει το ουκρανικό κράτος σε σχέση με τη Λαύρα είναι «να διασφαλίσει ότι τα ουκρανικά ιερά κειμήλια βρίσκονται στη θέση τους» και πρόσθεσε ότι ούτε μια «ιερή αξία» της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ δεν θα φύγει από το έδαφος της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα έκκληση από την Αυστραλία για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα