ΑΘΗΝΑ
04:54
|
13.05.2024
Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά όταν η αστυνομία επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης με δακρυγόνα, καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στη Σιέρα Λεόνε εκτόξευσε δακρυγόνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα Φρίταουν, καθώς οι ψηφοφόροι αναμένουν τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σάββατο.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία, Σαμούρα Καμαρά, του All People’s Congress (APC) ανέφερε στο Twitter ότι εκτοξεύτηκαν πραγματικές σφαίρες στο γραφείο του μέσα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος την Κυριακή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επίσης ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στα γραφεία του κόμματος της αντιπολίτευσης και εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό.

Η Ιβόν Ακι Σαουγέρ, εξέχον μέλος του APC που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία ως δήμαρχος της πρωτεύουσας, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου που δείχνουν ανθρώπους πεσμένους στο πάτωμα να προσπαθούν να προφυλαχθούν. «Είμαι στα γραφεία του APC Party και δεχόμαστε πυρά», έγραψε στο Twitter.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι μέλη του APC παρέλασαν στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να γιορτάσουν την νίκη τους, όπως εκτιμούν. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο πλήθος έξω από τα γραφεία του κόμματος, που όπως υποστήριξε η αστυνομία «παρενοχλούσε» τους διερχόμενους και αναγκάστηκε να παρέμβει.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε σε όλη τη χώρα νωρίτερα την Κυριακή, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Προηγήθηκαν εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ του Λαϊκού Κόμματος της Σιέρα Λεόνε, του προέδρου Τζούλιους Μάντα Μπίο, και του APC για επιθέσεις εναντίον στελεχών τους, τις ημέρες πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ και ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής Μοχάμεντ Κόννε, έκανε λόγο για επιθέσεις σε πολλά εκλογικά τμήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα