ΑΘΗΝΑ
06:24
|
04.05.2024
Η νέα υφυπουργός Υποδομών έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμές εναντίον της νέας υφυπουργού Υποδομών Χριστίνας Αλεξοπούλου και της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατηγορώντας την νέα υφυπουργό για παλαιότερες αναχρονιστικές δηλώσεις της εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα φτιάξει «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», δεν φανταζόμασταν ότι στις «αποχρώσεις» θα περιλαμβάνονται και θέσεις της “Νίκης”», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού”», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα της συντηρητικής εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της «Ημέρας Αγέννητου Παιδιού».

Η βουλευτής της Ν.Δ. είχε διατυπώσει απόψεις που απομακρύνονται αρκετά από την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος μιλώντας για το αγέννητο παιδί ως «άνθρωπο, εικόνα Θεού εξ άκρας συλλήψεως».

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι ”το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως”» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη θεώρηση αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα στην άμβλωση και στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, ποδοπατώντας κατά κόρον τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα