ΑΘΗΝΑ
11:19
|
03.05.2024
«Τον πυροβόλησαν στην καρδιά. Είναι μόλις 17, εγγονός μου. Αυτοί είναι που τον σκότωσαν!» δήλωσε σοκαρισμένη η γιαγιά του εφήβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλγεινές εντυπώσεις και εύλογες αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η δολοφονία ενός 17χρονου οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου στην πόλη Ναντέρ, στα περίχωρα του Παρισιού, από τα πυρά αστυνομικού.

Σε βίντεο που έκανε το γύρο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται ακινητοποιημένο το όχημα στο οποίο επέβαινε ο έφηβος και το οποίο είχε μπλακεί σε αρκετές τροχαίες παραβάσεις. Μπροστά στο όχημα στέκονται δύο αστυνομικοί στο ύψος του μπροστινού παραθύρου.  Ο ένας εξ αυτών έχει στραμμένο το όπλο του στον οδηγό.

Όταν ο οδηγός πατάει γκάζι και επιχειρεί να διαφύγει, ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβολεί θανάσιμα τον 17χρονο στο στήθος.

Γάλλοι αστυνομικοί υποστήριξαν πως η αντίδραση ήταν αντίστοιχη «σε άρνηση συμμόρφωσης» εκ μέρους του θύματος. Ωστόσο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δε δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό.

«Τον πυροβόλησαν στην καρδιά. Είναι μόλις 17, εγγονός μου. Αυτοί είναι που τον σκότωσαν! Ήταν μαθητής λυκείου και ήθελε να ασχοληθεί με τη μηχανική» δήλωσε σε δημοσιογράφους η γιαγιά του εφήβου σοκαρισμένη από το γεγονός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα