ΑΘΗΝΑ
15:17
|
06.05.2024
Oμολόγησε την ενοχή του για 5 κατηγορίες για φόνο και 46 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δράστης, που πέρυσι σκότωσε πέντε ανθρώπους στο πλαίσιο ένοπλης επίθεσης σε κλαμπ του Κολοράντο Σπρινγκς με απέυθυνση στην LGBTQ κοινότητα, καταδικάστηκε χθες σε πέντε φορές ισόβια φυλάκιση.

Ο 23χρονος σήμερα Άντερσον Λι Όλντριχ ομολόγησε χθες την ενοχή του για πέντε κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και 46 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού στην επίθεση της 19ης Νοεμβρίου στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Ο Όλντριχ δεν αμφισβήτησε επίσης τις κατηγορίες πως τέλεσε τα εγκλήματα λόγω προκαταλήψεων, αναγνωρίζοντας ότι οι εισαγγελείς θα μπορούσαν πιθανότατα να αποδείξουν ότι κίνητρο της επίθεσης ήταν -εν μέρει τουλάχιστον- ότι το Club Q ήταν ένα LGBTQ κλαμπ και υποστηριζόταν από άτομα που προσδιορίζονται ως LGBTQ.

Αμέσως μετά την παραδοχή της ενοχής, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας του Ελ Πάσο, Μάικλ Μακ Χένρι, καταδίκασε τον Άλντριχ σε πέντε φορές ισόβια και άλλα 2.208 χρόνια φυλάκιση.

«Επειδή αφαιρέσατε αυτές τις πέντε ζωές και επιχειρήσατε να αφαιρέσετε άλλες 46, θα περάσετε τώρα το υπόλοιπο της ζωής σας στη φυλακή», είπε. «Λυπούμαστε για αυτήν την απώλεια ζωής. Και επιβεβαιώνουμε την αξία όλων των μελών της κοινότητάς μας. Η δικαιοσύνη απαιτεί τίποτα λιγότερο».

Οι νεκροί ήταν οι Ντάνιελ Ντέιβις Άστον, 28 ετών, Κέλι Λόβινγκ, 40, Άσλει Πάου, 35, Ντέρικ Ραμπ, 38, Ρέιμοντ Γκριν Βανς, 22.

«Πρέπει να ζήσεις με αυτή τη ντροπή στο μικρό σου κελί μέχρι να πεθάνεις», είπε η Σαμπρίνα Άστον, μητέρα του Ντάνιελ Άστον. «Ούτε ένα λεπτό δεν πιστεύω τα λόγια λύπης και μεταμέλειάς σου».

«Δεν καταφέρατε να καταστρέψετε αυτήν την κοινότητα», είπε ο ιδιοκτήτης του Club Q, Μάθιου Χέινς. «Το Club Q θα ανοίξει, με ένα μνημείο για τη μνήμη αυτών που σκοτώθηκαν για τις επόμενες γενιές».

Οι δημόσιοι συνήγοροι του Όλντριχ υποστήριξαν ότι ο 23χρονος, που αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary και χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them, είχε επισκεφτεί το Club Q τουλάχιστον έξι φορές τους 15 μήνες πριν από την επίθεση ως θαμώνας– προφανώς χωρίς επεισόδια, είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Στο δικαστήριο, έδειξαν μια φωτογραφία του Άλντριχ να χαμογελά στο κλαμπ τον Αύγουστο του 2021 δίπλα στη μητέρα του.

Ωστόσο, τα στοιχεία που επικαλέστηκε η εισαγγελία οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο να δηλώσει πως δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που αφορά το κίνητρο.

«Λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν, πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστώ για αυτές τις κατηγορίες, και γι’ αυτό δεν επικαλούμαι καμία αμφισβήτηση», είπε ο Όλντριχ κατά τη διάρκεια της δήλωσης ενοχής.

Ο Άλντριχ έλαβε επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια, τις διαταραχές της διάθεσης και την κατάθλιψη, είπαν οι δικηγόροι του, προσθέτοντας και ότι ο νεαρός είχε κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών πριν από τους μαζικούς πυροβολισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα