ΑΘΗΝΑ
08:47
|
02.05.2024
Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη από την 1η Ιουλίου, θα είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα σε ομάδες διαχείρισης είτε είναι εθελοντές στη ΜΚΟ Dogs'…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice ανακοίνωσε πως προχωρά στη σύσταση διαδικτυακής πλατφόρμας για τα ζώα σε όλη την Ελλάδα και τη διαχείρισή τους μπροστά σε κρίσεις από φυσικές καταστροφές. Στόχος είναι να παρέχονται πληροφορίες σε δήμους, κτηνιάτρους, οργανώσεις και σε κάθε πολίτη, με σκοπό την προστασία των ζώων.

Η δικηγόρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice, Έλενα Δέδε, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η ιδέα ξεκίνησε μετά το βραβείο που πήρε η οργάνωση από την οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ανάπτυξης «The Hellenic Initiative» που ιδρύθηκε το 2012 για να παρέχει βοήθεια και ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η Έλενα Δέδε:

«Κερδίσαμε ένα βραβείο και με αυτό το βραβείο ουσιαστικά φτιάξαμε μία πλατφόρμα διαχείρισης κρίσεων όπου καταγράφονται όλα τα ζώα κεντρικά.Η πλατφόρμα αυτή και όλος ο μηχανισμός θα είναι διαθέσιμα για φέτος το καλοκαίρι ελπίζουμε βέβαια να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθούν.Ταυτόχρονα οι φιλοξενίες πάλι θα περνάνε μέσα από αυτή την κεντρική πλατφόρμα. Γενικά ψηφιοποιήσαμε τα πάντα, τα οργανώσαμε σε μια πλατφόρμα στην οποία όλα τα δεδομένα επικοινωνούν μεταξύ τους για να μπορούμε να ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο και την πολιτεία δηλαδή, την πολιτική προστασία, το υπουργείο εσωτερικών, οι οποίοι είναι αρμόδιοι, αλλά να συντονίζουμε και τα σώματα ασφαλείας, τους εθελοντές και όλη την διαχείριση διάσωσης στο πεδίο».

Η δικηγόρος Έλενα Δέδε

Η ίδια πρόσθεσε πως η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη από την 1η Ιουλίου, θα είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα σε ομάδες διαχείρισης είτε αυτές οι ομάδες είναι εθελοντές στην Dogs’ Voice είτε εθελοντές που βοηθούν σε τέτοιου είδους κρίσεις ή είναι τοπικά σωματεία.

Πρόσθεσε πως η πλατφόρμα «έρχεται να συμβάλει και στην πρόληψη αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκείνη την ώρα που συμβαίνει κάτι, δηλαδή στην ανάγκη για ζωντανή και συνεχή ενημέρωση, στην ανάγκη για συντονισμό όλων των εθελοντών και των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν πράγματα».

Στην πλατφόρμα θα περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικά βίντεο για τους ανθρώπους που περισυλλέγουν ζώα στο πεδίο και τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ζώα σε τέτοιες δομές, που φιλοξενούν ζώα, ενώ θα υπάρχουν και λεπτομερείς πληροφορίες για τα ζώα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα