ΑΘΗΝΑ
23:25
|
08.05.2024
Ο εργαζόμενος έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων στο εργοτάξιο του σταθμού της Βενιζέλου. Χρειάστηκε γερανός για τον απεγκλωβισμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες, στο εργοτάξιο του σταθμού στη Βενιζέλου.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών τσιμεντένιο κομμάτι έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 2,5 μέτρων και να χτυπήσει το πόδι του. Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, με χρήση γερανού τον απεγκλώβισαν, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης  με ανακοίνωση τους τονίζουν:  «Το εργατικό αυτό ‘ατύχημα’ πρέπει να ερευνηθεί για να διαπιστωθούν κι επίσημα οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα, όπως αποτυπώνονται στο πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν οι Συνάδελφοι και μέλη του Σωματείου μας».

«Ταυτόχρονα μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι μετά από τόσες προσπάθειες και αγώνες του προηγούμενου διαστήματος των εργαζομένων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, του συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό για μέτρα προστασίας που να αποτρέπουν τέτοια γεγονότα και να προστατεύουν αποτελεσματικά την υγεία των εργαζομένων, συνεχίζουν να αποτελούν για την εργοδοσία ένα κόστος που βλάπτει τα κέρδη τους. Δεν θα επιτρέψουμε το κουκούλωμα των ευθυνών που αυτή τη στιγμή βαραίνουν την ελληνικό μετρό και τον ΑΚΤΩΡ. Δεν θα επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα για να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», καταλήγει η ανακοίνωση του συνδικάτου των εργαζομένων.

Η στάση εργασίας από τις 07:00 έως και τις 11:00. θα γίνει και με τη μορφή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη λήψη αποφάσεων για τη λήψη κι επίβλεψη τήρησης των μέτρων ασφαλείας στα Εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα