ΑΘΗΝΑ
00:24
|
28.04.2024
Παρουσίαση από τις εκδόσεις «Δόμος» σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει». Μια επιλογή κειμένων που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Κοσμοδρόμιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκδόσεις «Δόμος» παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Νάτση «Το τετράγωνο έξω από τη σκακιέρα», σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει». Ένα βιβλίο που απαρτίζεται από μια επιλογή κειμένων που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Κοσμοδρόμιο και διεκδικούν τώρα μια «χάρτινη ύπαρξη».

Από την περιγραφή της έκδοσης: «Το βιβλίο αυτό δίνει έμφαση στο τι κάνει, τι προκαλεί το σκάκι, πολιτικοπολιτισμικά, από τα μικρά αντικείμενα-φετίχ που το περιβάλλουν ως τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στις οποίες συμμετέχει. Δεν είναι μια ιστορία του σκακιού, δεν είναι μια ιστορία για το σκάκι ως μεταφορά, αλλά η ιστορία και η σκέψη μαζί με το σκάκι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στράτος Κακαδέλλης, σκακιστής, εκπαιδευτικός, μεταφραστής και επιμελητής κειμένων, ο Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος, και ο συγγραφέας Χρήστος Νάτσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα