ΑΘΗΝΑ
10:16
|
19.05.2024
Ταυτοποιήθηκαν τα σκελετικά κατάλοιπα που εντοπίστηκαν από πεζοπόρους σε βουνό της Καλιφόρνια ότι επρόκειτο για τον αγνοούμενο ηθοποιό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Σαντς, ο 65χρονος Βρετανός ηθοποιός που εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο ενώ έκανε πεζοπορία στο όρος Baldy της Καλιφόρνια, επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρός.

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, τα ανθρώπινα σκελετικά κατάλοιπα που ανακαλύφθηκαν από πεζοπόρους στις 25 Ιουνίου, στην περιοχή όπου είχε εξαφανιστεί ο Σαντς, ταυτοποιήθηκαν από τον ιατροδικαστή της κομητείας Σαν Μπερναντίτο ότι ανήκαν στον ηθοποιό.

Ο Σαντς εξαφανίστηκε στις 13 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην περιοχή Baldy Bowl των βουνών Σαν Γκαμπριέλ. Δυστυχώς, τόσο οι επιτόπιες όσο και οι εναέριες έρευνες παρεμποδίστηκαν καθώς η Καλιφόρνια χτυπήθηκε από φονικές καταιγίδες, παγετώδεις συνθήκες και απειλή χιονοστιβάδων.

Ο Τζούλιαν Σαντς ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «A Room With A View» και τα τηλεοπτικά δράματα «24» και «Smallville».

Γεννημένος στο Otley του Γιορκσάιρ, ο Τζούλιαν Σαντς σπούδασε στο Lord Wandsworth College στο Hampshire και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με ρόλους σε ταινίες όπως το «The Killing Fields».

Αυτό τον έφερε στην προσοχή του σκηνοθέτη Τζέιμς Άιβορι, ο οποίος τον επέλεξε, μπροστά από τον Ρούπερτ Έβερετ, στην κινηματογραφική μεταφορά του 1985 του μυθιστορήματος του Ε.Μ. Φόρστερ «A Room With A View».

Η ταινία, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Dame Maggie Smith, Daniel Day-Lewis και Dame Judi Dench, ήταν μεγάλη επιτυχία στο box office και κέρδισε βραβεία Όσκαρ, Bafta και Χρυσή Σφαίρα. Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει συμπεριλάβει στις 100 κορυφαίες βρετανικές ταινίες του.

Αργότερα, ο Σαντς έπαιξε τον Άγγλο ρομαντικό ποιητή Percy Bysshe Shelley στο ψυχολογικό θρίλερ «Gothic» του Ken Russell, πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ.

Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία τρόμου του 1989 «Warlock» και το σίκουελ της, και οι άλλοι τίτλοι του στη μεγάλη οθόνη περιελάμβαναν εξέχοντες ρόλους στα «Arachnophobia», «Boxing Helena» και «Leaving Las Vegas», καθώς και ρόλο δίπλα στον Τσάκι Τσαν στην ταινία δράσης-κωμωδίας «The Medalion in 2003».

Οι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιελάμβαναν έναν Ρώσο τρομοκράτη στο τηλεοπτικό δράμα «24» του Κίφερ Σάδερλαντ το 2006 και τον βιολογικό πατέρα του Σούπερμαν Τζορ-Ελ στο Σμόλβιλ το 2009.

Ο φίλος και συνάδελφος ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς σύστησε τον Σαντς στη σύζυγό του, τη συγγραφέα Ευγκενία Σίτκοβιτς. Το ζευγάρι, που είχε δύο παιδιά, ζούσε στο Βόρειο Χόλιγουντ. Ο Σαντς ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τη Σάρα Σαντς, πρώην συντάκτρια του προγράμματος «Today» του BBC Radio 4, με την οποία απέκτησε επίσης έναν γιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα