ΑΘΗΝΑ
18:16
|
02.06.2024
Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς, όπως και γενικά τα προβλήματα στην κυκλοφορία που προκαλούν τα ηλεκτρονικά σκούτερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη περιορισμούς της χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ στους δρόμους των πόλεων, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να μειώσει τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς, όπως και να απαλλάξει τα πεζοδρόμια από τα παρατημένα σκούτερ που αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τους πεζούς.

Ενημερώνοντας τον κώδικα εθνικής οδού της Ιταλίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναστείλει τις άδειες οδήγησης για άτομα που πιάνονται να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και υποσχέθηκε μηδενική ανοχή για όποιον βρεθεί μεθυσμένος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ενώ οδηγεί.

Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση ηλεκτρονικών σκούτερ έχει εκτιναχθεί σε όλη την Ιταλία τα τελευταία χρόνια, με τις εταιρείες με σκούτερ προς ενοικίαση να κατακλύζουν τις μεγάλες πόλεις και τα μέσα να γίνονται δημοφιλή τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Ωστόσο, η αστυνομία έχει αναφέρει αμέτρητα ατυχήματα, με έξι ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί μόνο στη Ρώμη τα τελευταία δύο χρόνια ενώ επέβαιναν σε σκούτερ. Τα σκούτερ έχουν προκαλέσει προβλήματα και στους πεζούς, χωρίς να υπάρχουν κανόνες για το πού πρέπει να αφήνονται.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, οι αναβάτες θα πρέπει να φορούν κράνος και να έχουν ασφάλεια, ενώ τα ηλεκτρονικά σκούτερ θα πρέπει πλέον να έχουν πινακίδα κυκλοφορίας. Τα μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο για να γίνουν νόμοι.

Επίσης, θα απαγορευτεί η οδήγηση των δικύκλων εκτός κατοικημένων περιοχών, όπως σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ή η τυχαία στάθμευση τους στα πεζοδρόμια.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε λίγο την τάξη. Σκεπτόμενος τα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, είναι σαν ένα γυμναστήριο για ανθρώπους με καροτσάκια», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του.

Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης στην πόλη, τα ηλεκτρονικά σκούτερ αντιμετώπισαν αντιδράσεις από τους ανθρώπους, οι οποίοι ένιωσαν ότι απειλούνται από τα μηχανήματα.

Οι Παριζιάνοι ψήφισαν τον Απρίλιο να τους απαγορεύσουν την χρήση των σκούτερ στη γαλλική πρωτεύουσα. Δεν υπήρξε καμία τέτοια πρόταση στην Ιταλία, αν και διάφορες πόλεις προσπάθησαν να περιορίσουν το όριο ταχύτητας των σκούτερ και να μειώσουν τον αριθμό των εταιρειών που μπορούν να τα προσλάβουν

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Αύριο από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες του

Πέμπτη φορά γαμπρός στα 93 του, ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ για το φορολογικό

Μαγνησία: Πάνω από 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας από μολυσμένο νερό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα