ΑΘΗΝΑ
15:22
|
27.04.2024
Βγήκε ξανά σεργιάνι το φασιστότσουρμο και απειλεί με αντί-διαδήλωση στο πρώτο Pride στα Χανιά της Κρήτης. Θα μας βρουν μπροστά τους!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεργιάνι σκοπεύει να βγει το φασιστότσουρμο στα Χανιά ώστε να δημιουργήσει επεισόδια στο πρώτο οργανωμένο Pride της πόλης, καλώντας σε ομοφοβική αντί-διαδήλωση, την οποία ενορχηστρώνουν -ποιος να το περίμενε- τα μέλη της Χρυσής Αυγής με νέο ΑΦΜ, οι Σπαρτιάτες.

Ο υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα Σπαρτιάτες στον Νομό Ρεθύμνης, Κυριάκος Μπλαζουδάκης, όπως και διάφοροι ομοϊδεάτες του, διαφημίζουν στα προσωπικά τους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επικίνδυνες προθέσεις τους:

Το ομοφοβικό κάλεσμα αναφέρει πως «την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά, για να διαμαρτυρηθούμε, κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές».

Μέχρι και το αντίτιμο των εισιτηρίων για τα ΚΤΕΛ σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό τον φασιστικό πάρτι από άλλα μέρη της Κρήτης, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Κρητικοί «λεβέντες», που μετά την είσοδο των νεοναζί στη Βουλή, σήκωσαν πάλι κεφάλι και μοιράζουν απειλές παντού.

Βέβαια, οι «αφίσες» που συνοδεύουν τις επικίνδυνες ανοησίες τους είναι πιο γελοίες από τους ίδιους και θυμίζουν κάτι αντίστοιχης «υψηλής» τέχνης φυλλάδια που διαμοιράζονταν εναντίον της metal μουσικής τις δεκαετίες 1980-1990 και μας ενημέρωναν ότι αν παίξεις αντίστροφα το Hotel California των Eagles θα πάρει την ψυχή σου διάβολος, με την προσωπική μου αγαπημένη να είναι αυτή:

Αλλά και η δεύτερη αφίσα του φασιστικού καλέσματος κερδίζει πρωτεία προοδευτικότητας, αισθητικής και πρωτοτυπίας:

Η οικογένεια που απεικονίζεται στην αφίσα, αποτυπώνει μια γυναίκα-μηχανή παραγωγής παιδιών, και έναν πατέρα που είναι πάνω από όλα πατριώτης, αφού έχει την ελληνική σημαία «καρφωμένη» στην καρδιά. Μάλιστα, κακογραμμένο πλαίσιο δίπλα στην εικόνα τονίζει ότι πρέπει να στηριχθεί το «φυσιολογικό» ενάντια στο «άρρωστο» και το «ανώμαλο», χρησιμοποιώντας τελείως χιτλερικούς χαρακτηρισμούς ευγονικής, γιατί αυτοί είναι.

Από την άλλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε πρόσφατη δημοσίευση του στο twitter αναφέρθηκε σε αυτές τις φασιστικές απειλές, λέγοντας:

«Με το που μπήκαν οι “Σπαρτιάτες” στη Βουλή επιστράτευσαν την φασιστική αισθητική του 1930 για να οργανώσουν τάγματα εξαγριωμένων εθνικοφρόνων εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε συλλαλητήριο μίσους. Θα μας βρουν μπροστά τους!».

Αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε από το ΜέΡΑ 25 που καλεί σε περιφρούρηση της πορείας του Pride:

Να περιφρουρηθεί η Πορεία Ορατότητας της Πέμπτης

«Τις τελευταίες ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκλητικά καλέσματα για παρεμπόδιση της 1ης Πορείας Ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας των Χανίων. Συγκεκριμένα διακινείται κάλεσμα για αντισυγκέντρωση στα Χανιά δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση και με προφανή στόχο τον εκφοβισμό των διοργανωτών.

Μάλιστα στο κάλεσμα για την αντισυγκέντρωση φέρονται να έχουν ενεργό ρόλο οι υποψήφιοι βουλευτές των «Σπαρτιατών» από το Ρέθυμνο και τα Χανιά, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις τους, πριν ακόμα καλά καλά ορκιστούν οι εκπρόσωποι του μίσους και του σκοταδισμού στη Βουλή.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες της Κρήτης να περιφρουρήσουν την εκδήλωση της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας των Χανίων. Δηλώνουμε πως με όλες μας τις δυνάμεις, όπως ακριβώς λέγαμε και πριν τις εκλογές, μέσα ή έξω από τη βουλή θα σταθούμε στο πλάι όσων δεν έχουν φωνή και γίνονται θύματα λόγω της διαφορετικότητάς τους.

Η Δημοκρατία θα νικήσει το σκοτάδι.»

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν κάνει και άλλες οργανώσεις, όπως οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει «Να μας βρουν όλα, όλες, όλους ΑΠΕΝΑΝΤΙ».

Είναι θλιβερό και εξοργιστικό ταυτόχρονα το γεγονός ότι στην χώρα που ακόμα θρηνούμε τα θύματα του φασισμού και του ρατσισμού, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα, τον Ζακ Κωστόπουλο, και ειδικά στην Κρήτη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που καρατομήθηκε ψυχολογικά και σωματικά από ίδιας κοπής φασιστοειδή που τώρα καλούν τον κόσμο σε τέτοια αίσχη, να λάβει χώρα μια τέτοια αντιδραστική διαδήλωση.

Τα φίδια ξύπνησαν, ζητούν αίμα και πόνο, για ακόμα μια φορά με την κάλυψη της συστημικής δεξιάς και της ΝΔ, η οποία κατήργησε τον φορέα Ισότητας των Φύλων με το καλημέρα σας, έπειτα από 41 χρόνια ύπαρξης και δράσης.

Έρχονται δύσκολα χρόνια, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: Νέα, νέε, μην υποκύπτεις στον πειρασμό. Όσο νταβαντούρικο και αν ακούγεται, ο φασισμός είναι βρωμερός και σιχαμένος, αιμοσταγής και δολοφονικός. Πες όχι στον πειρασμό: Μην γίνεις φασίστας!

Να υπενθυμίσουμε ότι η 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/6 στις 18.00, ενώ θα ακολουθήσει και πάρτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα