ΑΘΗΝΑ
05:50
|
28.04.2024
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ήδη ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις ώστε να την περιορίσουν και να την κατασβήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δασική έκταση αποτεφρώνει η πυρκαγιά που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κυμισάλα Ρόδου, στη θέση Βασιλικά (που βρίσκεται στη μέση της δυτικής ακτής του νησιού). Η Κυμισάλα είναι από τα εναπομείναντα παρθένα δάση του νησιού και αν καεί η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ήδη ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις ώστε να την περιορίσουν και να την κατασβήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Η Ροδιακή», η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, σε περιοχή όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη.

Στο σημείο μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νικήτας Βενιός.

Έκκληση προς όλες τις εθελοντικές ομάδες να μεταβούν στη φωτιά, απηύθυνε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Χρήστος Ευστρατίου.

Η περιοχή της Κυμισάλας βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου και εμπίπτει σήμερα στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, καταλαμβάνοντας τις παράκτιες εκτάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων Μονολίθου και Σιαννών. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην ύπαιθρο της Ρόδου, όπως φανερώνουν τα εκτεταμένα ορατά ερείπια που είναι διάσπαρτα σε διάφορες θέσεις και χρονολογούνται από του Μυκηναϊκούς χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα. Κατά την ελληνιστική περίοδο η περιοχή, όπως πιστοποιούν η διατήρηση του αρχαίου τοπωνυμίου και επιγραφές από τη νεκρόπολη ανήκε στον Δήμο των Κυμισαλέων και υπαγόταν διοικητικά στην Κάμιρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα