ΑΘΗΝΑ
15:13
|
06.05.2024
Ο ύποπτος δράστης αναζητούσε γονείς που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν δωρητές οργάνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ αλλά όχι αιφνιδιασμό προκαλεί νέο κρούσμα εμπορίας οργάνων παιδιών ηλικίας ενός και δύο ετών στην Ουκρανία με δράστη έναν άνδρα που είχε ήδη κάνει τρεις «πετυχημένες συναλλαγές».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από το κανάλι του στο Telegram ο Ουκρανός δημοσιογράφος Βιτάλι Γλάγκολα ( Vitaly Glagola) ο άνθρωπος που έπεσε στα χέρια των ουκρανικών υπηρεσιών ενεργούσε πάντα με παρόμοιο τρόπο, αναζητούσε γονείς που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν δωρητές οργάνων.

Η σύλληψη έγινε στο συνοριακό πέρασμα Mali Semienci στα σύνορα Ουκρανίας – Σλοβακίας μετά από καταγγελία μίας μητέρας της οποίας το παιδί νόμιζε πως είχε «εξασφαλίσει» ως πηγή μοσχευμάτων ένας άνδρας ο οποίος ενεργούσε πάντα με παρόμοιο τρόπο,  καθώς αναζητούσε γονείς που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν δωρητές οργάνων.

Η UNICEF υπολόγισε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, μερικά από τα οποία μετακινήθηκαν από τα ανατολικά προς τα δυτικά της χώρας. Το χάος των μετακινήσεων πληθυσμών μεγάλης κλίμακας εκμεταλλεύονται διακινητές παιδιών και αυτή η απειλή για τα παιδιά είναι πραγματική και αυξανόμενη.

Σύμφωνα με ανάλυση της UNICEF και της Διυπηρεσιακής Συντονιστικής Ομάδας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (ICAT), το 28% των ταυτοποιημένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως είναι παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα