ΑΘΗΝΑ
23:57
|
19.05.2024
Επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν με πυροβολικό και drones, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρ εναντίον αρμενικών θέσεων με πυροβολικό και μη επανδρωμένα, άνοιξαν λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα στρατιωτικές μονάδες του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Αρμενίων των αμυντικών δυνάμεων της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Στις 28 Ιουνίου, αρχής γενομένης από τη 1:30 π.μ., οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ με πυροβολικό προς την κατεύθυνση του Μαρτούνι και του Μαρτακερτ, χρησιμοποιώντας και UAV. Υπάρχουν 4 θύματα από την αρμενική πλευρά  Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας του Αρτσάχ θα προβεί σε πρόσθετη δήλωση», ανέφερε το υπουργείο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές τις επόμενες ώρες η κατάσταση στη γραμμή επαφής με το Αζερμπαϊτζάν παραμένει «σχετικά σταθερή».

Διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον φιλοξενεί από χθες Τρίτη νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την εξεύρεση λύσης για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε ξεχωριστά χθες με τους ομολόγους του της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν και του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ προτού συναντηθούν και οι τρεις άνδρες μαζί.

Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να διαρκέσουν ως αύριο Πέμπτη.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ειρήνη βρίσκεται κοντά και ότι ο άμεσος διάλογος αποτελεί κλειδί για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και την επίτευξη βιώσιμης και αξιοπρεπούς ειρήνης» και για τις δύο πλευρές, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Μάθιου Μίλερ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τέλος, η Ρωσία ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από το Αζερμπαϊτζάν να αποκαταστήσει την πρόσβαση μέσω της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού παρατηρήθηκαν ελλείψεις προϊόντων στον θύλακα. Από τον Δεκέμβριο το Γερεβάν κατηγορεί το Μπακού ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό της διαφιλονικούμενης περιοχής, κλείνοντας τον διάδρομο του Λατσίν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα