ΑΘΗΝΑ
05:57
|
02.05.2024
Όλα άρχισαν γύρω στις 6.45 το πρωί όταν ένας άνδρας στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το αμερικανικό προξενείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια ένοπλου περιστατικού έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Όλα άρχισαν γύρω στις 6.45 το πρωί όταν ένας άνδρας στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το αμερικανικό προξενείο και βγήκε έξω κρατώντας στα χέρια όπλο.

Μόλις έγινε αντιληπτός από τους φρουρούς ασφαλείας άρχισαν ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ακαριαία ο ένοπλος άνδρας ενώ τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Νεπαλέζος σεκιουριτάς που ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Τζέντας.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται πως δεν τέθηκε κανενός Αμερικανού η ζωή σε κίνδυνο και εκφράζεται λύπη για την απώλεια της ζωής του Νεπαλέζου φρουρού ασφαλείας.

Σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία της Σαουδικής Αραβίας αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες το μεγάλο ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα, που απέχει περίπου 70 χλμ από τη Τζέντα και στην οποία έχουν ήδη μεταβεί εκατομμύρια Μουσουλμάνοι προσκυνητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα