ΑΘΗΝΑ
11:46
|
17.05.2024
Οι τιμές για ένα μαύρο μπλουζάκι με τη φωτογραφία ενός μαχητή Wagner να κρατά ένα βιολί εκτινάχθηκαν αυτή την εβδομάδα στα 1.650 ρούβλια από 1.236…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρυσές δουλειές κάνουν όσοι πουλούν στο Διαδίκτυο προϊόντα που φέρουν το έμβλημα της ρωσικής μισθοφορικής εταιρίας Wagner Group, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα ανθρώπινο κρανίο σε μαύρο και κόκκινο φόντο.

Η πώληση τέτοιων «ενθυμίων» έχει γνωρίσει άνθηση μετά τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, 24 Ιουνίου 2023, έπειτα από την ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι εβδομαδιαίες αναλύσεις τιμών ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries έδειξαν πόσο αυξήθηκαν τα κόστη.

Για παράδειγμα, σχεδόν διπλασιάστηκε η τιμή ενός υφασμάτινου σήματος της Wagner Group και μπορεί να ραφτεί σε ρούχα, καθώς έφτασε τα 525 ρούβλια (6 δολάρια) την περίοδο 25-29 Ιουνίου, από 294 ρούβλια που ήταν 18-25 Ιουνίου.

Wagner Group logo patch PNG images free download | Pngimg.com

«Λόγω της κατάστασης στη χώρα, οι αγορές ήταν αυθόρμητες», έγραψε η Τατιάνα, που αγόρασε ένα από τα εμπορεύματα με το έμβλημα της οργάνωσης. ΄

Οι τιμές για ένα μαύρο μπλουζάκι με τη φωτογραφία ενός μαχητή Wagner να κρατά ένα βιολί εκτινάχθηκαν αυτή την εβδομάδα στα 1.650 ρούβλια από 1.236 ρούβλια.

Ενδεικτική είναι η ακόλουθη κριτική αγοραστών για μια σημαία Wagner στο Wildberries από έναν αγοραστή, τον Βλαντίμιρ, που γράφει:

«Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner είναι η καλύτερη. Καλή τύχη σε εσάς. Η σημαία είναι εξαιρετική».

Οι μισθοφόροι της Wagner, που πρωτοστάτησαν σε ορισμένες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, επευφημήθηκαν από τους κατοίκους στο Ροστόφ το Σάββατο, όταν πήραν τον έλεγχο της πόλης της νότιας Ρωσίας.

Ο κόσμος αγόρασε και άλλα διακριτικά, όπως μπρελόκ. «Πολύ όμορφο και πρωτότυπο μπρελόκ», έγραψε ένας αγοραστής δίνοντας βαθμολογία πέντε αστέρων.

Η Wildberries και η Ozon αρνήθηκαν να σχολιάσουν την άνοδο των τιμών των συγκεκριμένων εμπορευμάτων.

Πάντως, και αλλού πωλούνται εμπορικά προϊόντα με το σήμα της Wagner Group ενώ σε διάφορες πόλης της Ρωσίας διατίθενται ακόμη και μάσκες προσώπου του αρχηγού της οργάνωσης, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που πωλούνταν σε αγορές στην Αγία Πετρούπολη, μαζί με αυτές του Πούτιν, του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ και του φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα