ΑΘΗΝΑ
13:35
|
02.05.2024
Μετά από «κυνήγι» τεσσάρων ημερών, εντοπίστηκε και «κινδυνεύει» με βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση έως πέντε ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταυτοποιήθηκε από την ιταλική αστυνομία ο δράστης ενός… ακόμη βανδαλισμού στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Πρόκειται για Βρετανό τουρίστα, ο οποίος χάραξε το όνομά του και της αρραβωνιαστικιάς του πάνω με κλειδί στον τοίχο του μνημείο. Συνελήφθη από τους Ιταλούς καραμπινιέροι τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο Βρετανός «κινδυνεύει» με πρόστιμο 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

Η πράξη του βανδαλισμού του στο μνημείο, ηλικίας 2.000 ετών, είναι καταγεγραμμένη από κινητό και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο: «Μ@λ@κ@ς τουρίστας χαράσσει ονόματα στο Κολοσσαίο της Ρώμης». Ο Βρετανός φαίνεται να χαμογελάει, ακόμη κι όταν αυτός που τραβάει το βίντεο τον επιπλήττει μιλώντας του στα αγγλικά και τον βρίζει.

«Είμαι ευγνώμων στους καραμπινιέρους που ταυτοποίησαν αμέσως τον φερόμενο ως δράστη της απολίτιστης και παράλογης πράξης που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τον ύποπτο για βανδαλισμό. Από την άλλη φρόντισε για αυτό ο ίδιος όταν χάραξε τα ονόματα «Ιβάν+Χέιλι 23» πάνω στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο Ιβάν είναι γυμναστής στο επάγγελμα και κάτοικος του Μπρίστολ, στη δυτική Αγγλία. Η αρραβωνιαστικιά πάντως είναι καθαρή και δεν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα σε βάρος της, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κολοσσαίο «πληγώνεται» με την καφρίλα τουριστών τα τελευταία χρόνια.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα