ΑΘΗΝΑ
06:05
|
28.04.2024
Δεν σημαίνει και πως θέλω να σου κάνω όλα τα γούστα, κ.κ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα ακόμα σεξιστικό παραλήρημα προέβη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος μιλώντας από άμβωνος σε ένα πρόσφατο κήρυγμα, σχολίασε την «ανάρμοστη» ενδυμασία κάποιων «δεκατετράχρονων κοριτσιών» που υποτίθεται πως είδε στον δρόμο να περπατούν «μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να κατηγορήσει μέχρι και τις… μαμάδες τους, ότι δεν τις βλέπουν να τις μαζέψουν, διότι πρέπει να μάθετε πως οι σημερινές μάνες πολεμάνε τον Θεό και τη μητρότητα!

Εδώ ολόκληρη η κατάπτυστη δήλωση του Μητροπολίτη Παύλου:

Με πόνεσε η καρδιά μου την περασμένη Κυριακή όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο πίσω από το ναό, είδα κοριτσάκια 13-14 χρονών, και άλλα παρακάτω, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους. Μάνα δεν έχουν; Όχι, γιατί η σημερινή μάνα πολεμάει τον Θεό στην μητρότητα. Ναι αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα. ‘Ότι μήτηρ γέγονας’ , ‘προς σε καταφεύγομεν’ της λέμε. Όχι, εμείς θέλουμε να καταξιωθούμε στον κόσμο αυτόν. Να σπουδάσεις ναι, όλα, αλλά πρώτα μητέρες, τα παιδιά σας, ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης απευθύνεται στο ποίμνιο με αντίστοιχα σεξιστικά παραληρήματα, ας θυμηθούμε και το αλησμόνητο: «Δεν μου λέτε εσείς οι γυναίκες, δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;» που είχε ξεστομίσει σε έξαλλη κατάσταση σε γυναίκες που παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία την ημέρα των Φώτων στις αρχές του 2022 με αφορμή τις γυναικοκτονίες.

Και ως κορωνίδα του επικίνδυνα σεξιστικού οχετού που κήρυττε από άμβωνος εκείνη την ημέρα, πρόσθετε αμέσως μετά: «Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα; Πώς τις αντέχετε;». Απορία απευθυνόμενη προς τους άνδρες που τον άκουγαν.

Βέβαια, για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ανήλικων παιδιών από μέλη της Εκκλησίας ή φανατισμένους θρησκευόμενους του ποιμνίου, ούτε λόγος από τον Μητροπολίτη και, γενικά από την Εκκλησία. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Εκκλησία μας, μας έχει συνηθίσει σε μια χυδαία στοχοποίηση των θυμάτων, την ίδια στιγμή που με ταλιμπανίστικο τρόπο προωθεί μισαλλόδοξες και ρατσιστικές πρακτικές εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των Pride στον βωμό της ίδιας της οικογένειας την οποία υποτίθεται προς προασπίζεται.

Η υποκρισία στο έπακρο, και η συνταγή γνωστή. Πίσω από κάθε τέτοια σεξιστική και ρατσιστική δήλωση κρύβονται, συνήθως, τα απολειφάδια της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα. Πίσω από κάθε τέτοια δήλωση στρώνεται ο δρόμος για την απαγόρευση των αμβλώσεων, για την καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων.

Πώς τον αντέχουμε εμείς, και κυρίως, πώς τον ανεχόμαστε, είναι μεγάλη συζήτηση. Μετά την είσοδο της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, έχουμε πολλά τέτοια παραληρήματα να ακούσουμε και πολλές ακρότητες να δούμε.

Βοήθειά μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα