ΑΘΗΝΑ
20:00
|
01.05.2024
Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν κοντά στους 50 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Μεξικό λόγω αιτιών που σχετίζονται με την αφόρητη ζέστη, καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν κοντά στους 50 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας.

Ένα κύμα καύσωνα διάρκειας τριών εβδομάδων αυτόν τον μήνα κατέστρεψε το ενεργειακό δίκτυο με ζήτηση ρεκόρ, ανάγκασε τις αρχές να αναστείλουν τα μαθήματα σε ορισμένες περιοχές και άφησε πολλούς Μεξικανούς να είναι έρμαια της θανατηφόρας ζέστης.

Πάνω από τα δύο τρίτα των θανάτων σημειώθηκαν την εβδομάδα 18-24 Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιποι την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο σε έκθεση για ακραίες θερμοκρασίες. Την ίδια περίοδο πέρυσι καταγράφηκε μόνο ένα θάνατος λόγω ζέστης.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι αποδόθηκαν σε θερμοπληξία, ενώ μερικοί θάνατοι οφείλονται σε αφυδάτωση. Περίπου το 64% των θανάτων σημειώθηκε στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν που συνορεύει με το Τέξας. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ήταν στις γειτονικές Ταμαουλίπας και Βερακρουζ στην ακτή του Κόλπου.

Τις τελευταίες ημέρες, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει καθώς η περίοδος των βροχών έχει φέρει τις απαραίτητες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, ορισμένες βόρειες πόλεις εξακολουθούν να βλέπουν υψηλές θερμοκρασίες. Στην πολιτεία Σονόρα, η πόλη Ακόνσι σημείωσε υψηλές θερμοκρασίες 49 βαθμών Κελσίου την Τετάρτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα