ΑΘΗΝΑ
03:30
|
07.05.2024
Ξενοφοβικός για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Πολωνίας. Ερμηνεύει τις διαδηλώσεις μετά από μια δολοφονία ως πρόβλημα της… ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στην Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία έχουν τονίσει τις συνέπειες των πολιτικών της Ε.Ε. που επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, δήλωσε το Σάββατο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, όπως μεταδίδει το TASS.

«Όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει στη Γαλλία, στη Σουηδία, την οποία η παράνομη μετανάστευση έφερε στην άβυσσο. Μέσα στη νύχτα, αρκετές εκατοντάδες σπίτια πυρπολήθηκαν, πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα κάηκαν, τζάμια έσπασαν, νοσοκομεία και σχολεία λεηλατήθηκαν. Αυτές είναι οι συνέπειες των πολιτικών της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, τις οποίες αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μοραβιέτσκι είπε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησαν να αναγκάσουν την Πολωνία να αποδεχθεί τους κανόνες υποχρεωτικής υποδοχής μεταναστών ή να πληρώσει τεράστια χρηματικά ποσά για τους μετανάστες που αποστράφηκαν».

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, διαφώνησα έντονα με μια τέτοια επιταγή, για τη μείωση του επιπέδου ασφάλειας στην Πολωνία», συνέχισε.

Το σχέδιο ενός νέου συμφώνου για τη μετανάστευση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο στις 8 Ιουνίου. Το σύμφωνο αποτελείται από δύο κύρια έγγραφα που αφορούν τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες. Προβλέπει τη θέσπιση ποσοστώσεων εισδοχής για τους παράνομους μετανάστες, καθώς και τη δυνατότητα άρνησης αποδοχής τους, αντί να συνεισφέρουν σε ένα ταμείο της Ε.Ε. για τη φιλοξενία τους σε άλλες χώρες.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτάχθηκαν στο σχέδιο. Η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σλοβακία απείχαν. Η Ουγγαρία είπε ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μόνο με συναίνεση, όχι με απλή ψηφοφορία.

Εξεγέρσεις στη Γαλλία

Αναταραχές ξέσπασαν σε όλη τη Γαλλία αφού ένας αστυνομικός στις 27 Ιουνίου πυροβόλησε θανάσιμα έναν 17χρονο οδηγό σε προάστιο της Ναντέρ του Παρισιού, ο οποίος αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση εν μέσω των σημερινών ταραχών σε ολόκληρη τη Γαλλία είναι τα 17 χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αστυνομία χρειάστηκε να συλλάβει άτομα ηλικίας έως και 13 ετών.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν στο τελευταίο κύμα ταραχών που σάρωσε τη χώρα τη νύχτα του Σαββάτου. Εβδομήντα εννέα αξιωματικοί επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τάξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα