ΑΘΗΝΑ
15:35
|
06.05.2024
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι απέρριψε τη στάση των ΗΠΑ σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, χαρακτηρίζοντάς την «παρέμβαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απέρριψε τη στάση των ΗΠΑ σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της νοτιοαμερικανικής χώρας, χαρακτηρίζοντάς την «παρέμβαση», μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ επέκριναν την απόφαση της Βενεζουέλας να ακυρώσει μία υποψήφια της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η Μαρία Κορίνα Μακάντο, ένα από τα φαβορί για να κερδίσει την υποψηφιότητα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας για την προεδρία στις προκριματικές εκλογές του Οκτωβρίου, έχει αποκλειστεί από το να κατέχει δημόσιο αξίωμα για 15 χρόνια.

Σε απάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι οι Βενεζουελάνοι θα πρέπει να μπορούν να ενεργούν ελεύθερα στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ο αποκλεισμός της Μακάντο τους «στερεί» πολιτικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβει στις εσωτερικές της υποθέσεις» και υπερασπίστηκε τις ενέργειές της ως κυρίαρχες και ανεξάρτητες.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών με έδρα την Ουάσιγκτον απέρριψε επίσης την απόφαση της χώρας να απαγορεύσει την Μακάντο και ζήτησε ελεύθερες και διαφανείς εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Χαμάς: Το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του λόγου

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ο Μπάιντεν συναντά τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα