ΑΘΗΝΑ
19:08
|
02.05.2024
Η Ισπανία δεσμεύτηκε να «προωθήσει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας με θετική ατζέντα» στο πλαίσιο του προγράμματος της προεδρίας της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία δεσμεύτηκε να «προωθήσει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας με θετική ατζέντα» στο πλαίσιο του προγράμματος της προεδρίας της, δήλωσε την Κυριακή το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Προεδρίας της Ε.Ε. που δημοσίευσε το ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η χώρα στοχεύει «να προωθήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της επανέναρξης των συναντήσεων του διαλόγου υψηλού επιπέδου Ε.Ε. και Τουρκίας, με εποικοδομητική προσέγγιση προς την Τουρκία».

Το πρόγραμμα υπογραμμίζει επίσης την αφοσίωση της Ισπανίας στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε..

«Αυτές περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση της εκβιομηχάνισης της Ε.Ε. μέσω στρατηγικού σχεδιασμού και αυτάρκειας, την επιτάχυνση της μετάβασης προς την οικολογική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της πολιτικής ενότητας για την υποστήριξη μιας εθνικής τάξης βασισμένης στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ανακοίνωσε, αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα, με τίτλο A Closer Europe, στη Μαδρίτη στις 29 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της Ε.Ε., η Ισπανία σκοπεύει να φιλοξενήσει 22 άτυπες συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Η Ισπανία ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. από τη Σουηδία το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα