ΑΘΗΝΑ
08:48
|
22.05.2024
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Βαλτιμόρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στη Βαλτιμόρη ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με μαζικούς πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Κυριακής σε πολυκατοικία στην πόλη, αναφέρει το Reuters.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης είπε ότι τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά το περιστατικό στο 800 block της Gretna Avenue στη συνοικία Μπρούκλιν της Βαλτιμόρης λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μια 18χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σημείο και ένας 20χρονος άνδρας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν από το σημείο σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι 20 τραυματίες μπήκαν στα νοσοκομεία της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Medstar Harbor περιέθαλψε 19 ασθενείς το πρωί της Κυριακής, με όλους να έχουν υποστεί διαφορετικού βαθμού τραυματισμό από πυροβολισμούς μετά το περιστατικό, δήλωσε στο Reuters η MedStar Health Baltimore σε μια απάντηση που εστάλη μέσω email.

«Εννέα βαριά τραυματισμένοι ασθενείς σταθεροποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κέντρα τραυμάτων της Βαλτιμόρης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι όλοι οι ασθενείς εκτός από έναν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το αστυνομικό τμήμα είπε ότι περίπου στις 12:35 την Κυριακή, αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις για πυροβολισμούς στο 800 block του Gretna Court.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για μια εκδήλωση που ονομάζεται «Ημέρα του Μπρούκλιν», είπε ένας μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox 45, προσθέτοντας ότι άκουσαν 20 έως 30 πυροβολισμούς.

Το CNN επικαλέστηκε τον Αναπληρωτή Επίτροπο της Αστυνομίας της Βαλτιμόρης, Ρίτσαρντ Γουόρλι, ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για υπόπτους ή κίνητρο, αλλά οι ερευνητές «εργάζονται σε έναν εκτεταμένο τόπο εγκλήματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Το Ισραήλ επέστρεψε τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από το Associated Press

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της

Αναζητώντας Σωτήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα