ΑΘΗΝΑ
13:05
|
19.05.2024
Η κυβέρνηση του Μεξικού επέκρινε το Σάββατο έναν σκληρό νέο κρατικό νόμο για τη μετανάστευση στη Φλόριντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Μεξικού επέκρινε το Σάββατο έναν σκληρό νέο κρατικό νόμο για τη μετανάστευση στη Φλόριντα, με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη και υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρον ΝτεΣάντις, και η χώρα δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προστασία των Μεξικανών χωρίς έγγραφα σε αυτήν την πολιτεία.

Ο ΝτεΣάντις επιδιώκει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για πρόεδρος το 2024 και ο νέος νόμος του στη Φλόριντα, που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, θεωρείται ως προεπισκόπηση του είδους των σκληροπυρηνικών πολιτικών που θα επιδίωκε για την επιβολή της μετανάστευσης.

Τον περασμένο μήνα, ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ προέτρεψε τους ψηφοφόρους των Λατίνων των ΗΠΑ να απορρίψουν τον ΝτεΣάντις, κατηγορώντας τον πολιτικό ότι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους σε βάρος των μεταναστών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΝτεΣάντις, ο νέος νόμος περιλαμβάνει τη διάθεση κεφαλαίων για τη μετακίνηση μεταναστών χωρίς νόμιμο καθεστώς εκτός του κράτους, περιορισμό της πρόσβασης σε δελτία ταυτότητας και απαιτεί από περισσότερες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την επικύρωση της καταλληλότητας ενός ατόμου για εργασία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι διατάξεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακρίσεις και φυλετικό προφίλ και να δημιουργήσουν εχθρικά περιβάλλοντα, εκφοβισμό και εγκλήματα μίσους.

«Η ποινικοποίηση δεν είναι ο τρόπος επίλυσης του φαινομένου της μετανάστευσης χωρίς έγγραφα», ανέφερε το υπουργείο, περιγράφοντας τα νέα μέτρα ως κατευθυνόμενα από την ξενοφοβία και τον λευκό εθνικισμό.

Πρόσθεσε ότι το Μεξικό σέβεται τις νομοθετικές διαδικασίες των ΗΠΑ, ωστόσο θεωρεί ότι ο νόμος της Φλόριντα λειτουργεί ενάντια στις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ και του Μεξικού να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους μετανάστες.

Τα προξενεία του Μεξικού στις ΗΠΑ θα εργαστούν για να ενημερώσουν τους μετανάστες για τα δικαιώματά τους και θα συνεργαστούν με ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων κακοποίησης, ανέφερε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα