ΑΘΗΝΑ
01:39
|
05.05.2024
Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι, αλλά προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το εθνικό ινστιτούτο γεωφυσικής.

Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι, αλλά προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε πως ήταν 33 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του βρισκόταν σε χερσαία περιοχή.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της επαρχίας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Πρόσθεσε πως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Με πληθυσμό μόλις πάνω από 1 εκατομμύριο, η Παπούα είναι μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες επαρχίες της Ινδονησίας.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες, προκαλώντας εξαιρετικά έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Τον Φεβρουάριο, ένας ακόμη αβαθής σεισμός ταρακούνησε την επαρχία, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους που δεν κατάφεραν να διαφύγουν όταν ένα πλωτό εστιατόριο κατέρρευσε στη θάλασσα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον 602 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 7.700 στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας. Τον Ιανουάριο του 2021, ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 6.500 στην επαρχία Δυτικού Σουλαουέζι.

Ένας ισχυρός σεισμός στα ανοικτά των ακτών του Ατσέχ το 2004 προκάλεσε ένα ισχυρό τσουνάμι που σκότωσε περίπου 230.000 ανθρώπους σε δώδεκα χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα