ΑΘΗΝΑ
22:44
|
08.05.2024
Αεροπορικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες αεροπορικές δυνάμεις στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας περισσότερους από 27.

Ένας ακόμα 21χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον ισραηλινό στρατό στη βόρεια είσοδο της πόλης Ραμάλα στην κεντρική κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιθέσεις στη Τζενίν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεκάδες θωρακισμένα οχήματα περικύκλωσαν τον προσφυγικό καταυλισμό από όλες τις πλευρές και ξεκίνησε μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και δρόμους.

Ο στρατός συνέχισε την πολιορκία του στρατοπέδου και το πρωί, κλείνοντας όλες τις εισόδους. Ο επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ Ουαλίντ αλ-Ομάρι ανέφερε ότι περίπου 150 τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 1.000 στρατιώτες από τις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις και τον στρατό, καθώς και τη γενική υπηρεσία πληροφοριών, την αστυνομία και την αστυνομία των συνόρων συμμετέχουν στην επιχείρηση.

«Έχουν θέσει υπό ολοκληρωτική πολιορκία τον καταυλισμό, ενώ ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στο εσωτερικό του, εισβάλλουν σε σπίτια, ερευνούν και συλλαμβάνουν πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν κτίριο που χρησίμευε ως κέντρο διοίκησης για μαχητές των Ταξιαρχιών Τζενίν. Εκπρόσωπος ανέφερε δε, ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί και αξιωματούχοι υπονόησαν ότι δυνάμεις θα μπορούσαν να παραμείνουν για μέρες στην πόλη. «Μια επιχείρηση δεν τελειώνει σε μια μέρα», δήλωσε στο Army Radio ο υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς, μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση με το υπουργικό συμβούλιο στη Ραμάλα, στην κεντρική κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα για να συζητήσει την κατάσταση στη Τζενίν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε ότι «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη επίθεση των κατοχικών δυνάμεων εναντίον του λαού στη Τζενίν και το στρατόπεδό της» και θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι η ισραηλινή επίθεση στόχευε «ανυπεράσπιστους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων, πληρωμάτων και κέντρων υγείας, στερώντας τους τη δυνατότητα να περιθάλψουν τραυματίες, ενώ χτυπήθηκαν τζαμιά και σπίτια και καταστράφηκαν υποδομές».

Το υπουργείο τόνισε δε ότι ζητά «επείγουσα διεθνή και αμερικανική επέμβαση για να σταματήσει αμέσως η επιθετικότητα και καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να σπάσει τη σιωπή του και να ζητήσει να λογοδοτήσουν οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα