ΑΘΗΝΑ
13:21
|
28.04.2024
Φαίνεται πως ο Ίλον Μασκ δεν πλήρωσε υπηρεσίες γραφείων στο Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter αντιμετωπίζει άλλη μια αγωγή, αφού η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν πλήρωσε για υπηρεσίες γραφείου στο Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία υποδομής Facilitate με έδρα το Σίδνεϊ επιδιώκει συλλογική πληρωμή άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας στις τρεις επιχειρήσεις για υποτιθέμενες οφειλές που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter.

Η Facilitate παρείχε εγκατάσταση αισθητήρα στο Λονδίνο και το Δουβλίνο και έναν εξοπλισμό γραφείου στη Σιγκαπούρη, ενώ στην Αυστραλία, η Facilitate παρόπλισε το γραφείο του Twitter στο Σίδνεϊ και αποθήκευσε προσωρινά το περιεχόμενό του, σύμφωνα με έγγραφα υπόθεσης που έλαβε ο Guardian.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χρωστάει 203.115 λίρες, 546.596 δολάρια Σιγκαπούρης και 61.318 αμερικανικά δολάρια, αντίστοιχα.

Η υπόθεση, που κατατέθηκε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνια στα τέλη Ιουνίου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NCA Newswire.

Η εταιρεία λέει ότι αφότου ο Μασκ ανέλαβε το Twitter, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δεν αμφισβήτησε τα τιμολόγια αλλά απλώς δεν τα έχει πληρώσει.

Η Facilitate δεν είναι η μόνη εταιρεία που μήνυσε το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Η εταιρεία είπε ότι οι μετριοπαθείς αποφάσεις του Μασκ και η απαγόρευση ακροδεξιών και νεοναζιστικών λογαριασμών είχαν αποξενώσει τους διαφημιστές και προκάλεσαν οικονομική κρίση για την εταιρεία.

«Το Twitter απάντησε με μια εκστρατεία ακραίας σύσφιξης των περιορισμών, κάτι που ανάγκασε σχεδόν όλους στους οποίους οφείλει χρήματα να προβούν σε αγωγές», ανέφερε η εταιρεία.

«Το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο σε ορισμένα από τα γραφεία του και σταμάτησε να πληρώνει αρκετούς πωλητές των οποίων τις υπηρεσίες εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί. Το Twitter ακύρωσε επίσης πολλά συμβόλαια και σταμάτησε να πληρώνει άτομα στα οποία χρωστάει χρήματα».

Το Twitter έχει ήδη αντιμετωπίσει αγωγές για την υποτιθέμενη αδυναμία του να πληρώσει το ενοίκιο γραφείων σε όλο τον κόσμο.

Υπήρξαν επίσης εικασίες ότι η απόφαση της εταιρείας να περιορίσει τους χρήστες που δεν πλήρωναν για την υπηρεσία να βλέπουν μόλις 600 αναρτήσεις την ημέρα την περασμένη εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας του Twitter να πληρώσει τους λογαριασμούς για υπηρεσίες για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του ιστότοπου. Ο Μασκ λέει ότι το όριο είναι να αποτραπεί η απόξεση δεδομένων.

Ως μέρος των μαζικών απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά του Μασκ στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία δεν διαθέτει πλέον τμήμα Τύπου. Ένα αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την υπόθεση που στάλθηκε στο προηγούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας έλαβε ένα emoji με κακία ως αυτόματη απάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα