ΑΘΗΝΑ
19:13
|
04.05.2024
Οι λιμενεργάτες προχώρησαν σε απεργία επειδή δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωση της σύμβασής τους με την εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές χιλιάδες συνδικαλιστές λιμενεργάτες στη δυτική επαρχία του Καναδά, Βρετανική Κολομβία, προχώρησαν σε απεργία αφού δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωση της σύμβασης η οποία έληγε τον Μάρτιο, ανακοίνωσε το Σάββατο μια ομάδα εργαζομένων.

Η British Columbia Maritime Employers Association δήλωσε ότι μαζί με την International Longshore and Warehouse Union Canada συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή για συνομιλίες που υποστηρίζονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαμεσολάβησης και Συνδιαλλαγής.

«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε το να επιτευχθεί μια δοκιμαστική συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BCMEA.

Τα μέλη του ILWU Canada απεργούσαν σε τοποθεσίες σε όλη τη Βρετανική Κολομβία, ανέφερε το BCMEA. Το συνδικάτο είπε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση μόλις υπάρξει επίλυση της διαφοράς σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία καλύπτει περίπου 7.500 εργαζόμενους σε 30 τερματικούς σταθμούς στην επαρχία.

Η απεργία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις του Καναδά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Καναδική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (CFIB). Η ομάδα προέτρεψε την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη διατήρηση των λιμενικών λειτουργιών.

Την Τετάρτη, το συνδικάτο των εργαζομένων της μακράς ακτής δήλωσε ότι είχε εκδώσει 72ωρη προκήρυξη απεργίας.

Σε ανάρτηση στο Twitter το Σάββατο, ο υπουργός Εργασίας του Καναδά Σίμους Ο’ Ρίγκαν Τζούνιορ, δήλωσε ότι η BCMEA και η ILWU Canada παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακοί μεσολαβητές συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα μέρη στις διαπραγματεύσεις τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα