ΑΘΗΝΑ
09:18
|
04.05.2024
Για «διεθνή τρομοκρατία» έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο επίθεσης με drones εναντίον στόχων στην Ρωσική πρωτεύουσα και τα προάστιά της, απέτρεψαν σήμερα το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Σήμερα το πρωί, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Μόσχας και στα προάστια, ματαιώθηκε», ανέφερε το υπουργείο.

Όπως διευκρινίστηκε τα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας, ενώ ένα πέμπτο απενεργοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα και συνετρίβη στην περιοχή Οντίντσοβο στα περίχωρα της Μόσχας.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ενώ για λίγες ώρες έκλεισε για λόγους ασφαλείας το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο.

«Η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε περιοχή όπου βρίσκονται πολιτικές υποδομές, περιλαμβανομένου του αεροδρομίου το οποίο παρεμπιπτόντως δέχεται και διεθνείς πτήσεις, αποτελεί μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Telegram.

«Με δεδομένο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαπράττει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες με όπλα που του έχει παραδώσει η Δύση ή τα οποία έχει αγοράσει με δυτική χρηματοδότηση, πρόκειται για διεθνή τρομοκρατία», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία , η Γαλλία – μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ-χρηματοδοτούν ένα τρομοκρατικό καθεστώς», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα