ΑΘΗΝΑ
06:50
|
07.05.2024
Ο δράστης βγήκε από αυτοκίνητο και επιχείρησε να μαχαιρώσει πολίτες. Πολίτης «εξουδετέρωσε» τον δράστη. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ πολίτες τραυματίσθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ από δράστη που πιστεύεται ότι είναι Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια».

Το Ισραήλ βρίσκεται σε ετοιμότητα για επιθέσεις, μετά την επιδρομή που έχει εξαπολύσει με χερσαίες και εναέριες δυνάμεις εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία ήδη μετρά δέκα νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες εκτοπισμένους.

«Ένα άτομο με το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πολίτες σε μια κατοικημένη περιοχή και κατάφερε να τραυματίσει επτά πολίτες. Βγήκε από το όχημά του και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους γύρω του. Ευτυχώς υπήρχε ένας πολίτης που ήταν οπλισμένος και κατάφερε να εξουδετερώσει αυτόν τον τρομοκράτη», δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Από τους επτά τραυματίες οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζεται ένα ημιφορτηγό ανεβασμένο σε πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομο κοντά σε εμπορικό κέντρο.

Ο Χάλεντ αλ-Μπατς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, εγκωμίασε την επίθεση ως «μια πρώτη και φυσική απάντηση της αντίστασης σ’ αυτό που συμβαίνει στην Τζενίν», αν και δεν ανέλαβε ρητά την ευθύνη.

Ανάληψη ευθύνης

Τελικά η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την στο Τελ Αβίβ ύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Η παλαιστινιακή οργάνωση φέρεται να ανέφερε ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της της, ήταν ο δράστης της επίθεσης, τονίζοντας ότι αυτή έγινε ως μια «πρώτη απάντηση» στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα η ίδια οργάνωση έκανε λόγο μια «ηρωική επίθεση» στο Τελ Αβίβ.

Μια φυσιολογική αντίδραση σε μια συνεχιζόμενη γενοκτονία του λαού μας, μια νόμιμη αυτοάμυνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα