ΑΘΗΝΑ
08:33
|
02.05.2024
«Δεν είχα ακούσει ποτέ γι’ αυτές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος στην Ουαλία έμεινε έκπληκτος όταν εντόπισε μια σπάνια ροζ ακρίδα στον κήπο του, ανέφερε σήμερα το BBC.

Ο 65 χρονος Γκάρι Φίλιπς κλάδευε τις ντάλιες του στο χωριό Λάντενγκφαν του νησιού Άνγκλεσι, όταν ξαφνιάστηκε από το «ζωηρό χρώμα» του εντόμου.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ γι’ αυτές», είπε ο Φίλιπς, ο οποίος στη συνέχεια βγήκε ξανά στον κήπο του με την κάμερά του για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες.

«Έπρεπε να εστιάσω κατάλληλα σε αυτό που είδα και συνειδητοποίησα ότι ήταν μια ροζ ακρίδα που νόμισα ότι είναι σπάνια», πρόσθεσε ο Φίλιπς.

Πιστεύεται ότι σε σπάνιες περιπτώσεις, μια γενετική μετάλλαξη κάνει τις συνήθως πράσινες ή καφέ ακρίδες του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνονται ροζ, αναφέρει το BBC.

Οι ροζ ακρίδες γίνονται ακόμα πιο ακριβοθώρητες, καθώς τα έντονα χρώματά τους τις εμποδίζουν από το να κρυφτούν από τους κυνηγούς τους και δεν επιβιώνουν για πολύ.

Ο Πωλ Χέδριγκτον, της οργάνωσης Buglife, δήλωσε ότι το ροζ χρώμα σε κάποιες ακρίδες προκαλείται από ένα υπολειπόμενο γονίδιο που μπορεί να περάσει σε διαδοχικές γενιές. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως ερυθρισμός.

Εξήγησε ότι το να είσαι ροζ «δεν είναι χρήσιμο» στη φύση, ειδικά αν κρύβεσαι σε πράσινο γρασίδι.


Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το γρασίδι αλλάζει χρώμα, οι πιθανότητες επιβίωσης των ροζ ακριδών αυξάνεται, καθώς η χρωματική αντίθεση δεν είναι τόσο έντονη.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι έχουν 1% πιθανότητες να τις συναντήσουν, ο Χέδριγκτον είπε ότι αυτό ισχύει μόνο εάν δεν κοιτάζουν προσεκτικά.

«Αν κοιτάξετε προσεκτικά σε οποιοδήποτε λιβάδι, οι πιθανότητες να τις δείτε είναι πραγματικά πολύ μεγάλες», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει δει τρεις.

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις την ομορφιά των πλασμάτων να εκτιμάται», πρόσθεσε. «Είναι απλά υπέροχες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα